iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı soda
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket tek kullanımlık maya
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker tuz
*Aldığı kadar un
*Yaklaşık 5 su bardağı un
Bazlama Yapımı Tarifi Yapılışı Mayayı ılık suyla şekerle eritip kaba alıyoruz sütü sodayı unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saate yakın mayalanmasını bekliyoruz Ben küçük bezeler yaptım merdane yada oklavayla açılabilir ben elimle şekil verdim ilk yapışım olduğu için içi pişmeyebilir diye endişe edip fazla pişirdim ve spatulayla bastırdım endişem yersizmiş çok güzel oldular pişirmesine geçeyim teflon tavada önlü arkalı pişiriyoruz
*1 su bardağı soda
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket tek kullanımlık maya
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker tuz
*Aldığı kadar un
*Yaklaşık 5 su bardağı un
Bazlama Yapımı Tarifi Yapılışı Mayayı ılık suyla şekerle eritip kaba alıyoruz sütü sodayı unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saate yakın mayalanmasını bekliyoruz Ben küçük bezeler yaptım merdane yada oklavayla açılabilir ben elimle şekil verdim ilk yapışım olduğu için içi pişmeyebilir diye endişe edip fazla pişirdim ve spatulayla bastırdım endişem yersizmiş çok güzel oldular pişirmesine geçeyim teflon tavada önlü arkalı pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.