iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*1 paket maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
Bazlama Yapımı Tarifi Yapılışı Ilık suyu derin bir kaba alalım ve içine maya ile şekeri ekleyip eritelim Ardından kontrollü bir şekilde unu ve tuzu ekleyelim ve hamurumuzu elimize yapışmayan bir kıvamda yoğurup üzerine nemli bir örtelim ve en az 1, 52 saat mayalanmaya bırakalım Mayalanıp 2 misline çıkan hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım Bezenin birini un serpiştirilen tezgaha alıp elimizle tabak büyüklüğünde açalım Teflon tavayı ateşe koyup yağ ilave etmeden üzerine açılan hamurumuzu alalım ve ters düz yaparak pişirelim, diğer bezelere de aynı işlemi uygulayalım*AFİYET OLSUN!
*6 su bardağı un
*1 paket maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
Bazlama Yapımı Tarifi Yapılışı Ilık suyu derin bir kaba alalım ve içine maya ile şekeri ekleyip eritelim Ardından kontrollü bir şekilde unu ve tuzu ekleyelim ve hamurumuzu elimize yapışmayan bir kıvamda yoğurup üzerine nemli bir örtelim ve en az 1, 52 saat mayalanmaya bırakalım Mayalanıp 2 misline çıkan hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım Bezenin birini un serpiştirilen tezgaha alıp elimizle tabak büyüklüğünde açalım Teflon tavayı ateşe koyup yağ ilave etmeden üzerine açılan hamurumuzu alalım ve ters düz yaparak pişirelim, diğer bezelere de aynı işlemi uygulayalım*AFİYET OLSUN!