iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*89 su bardağı un
*1 çay kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı silme tuz
*1 paketin dörtte biri yaş pak maya
*Ilık su
Bazlama Tarifi Yapılışı Öncelikle geniş bir kapta dörtte 1 paket yaş mayayı ılık su ile sıvılaştırın Su sıcak olmasın maya pişer Sonra unu şeker ve tuzu ekleyip güzelce ılık su da ekleyerek yoğurun Hamurun kulak memesi kıvamdan yumuşak olması gerekiyor ,o yüzden cıvık hamur olursa hiç çekinmeyin, yine mis gibi olur Burada bir püf nokta; suyu tek seferde koymak yani suyu ekleyin göz kararı ve sonradan su eklemeyin Çok cıvık olursa gerekirse un ekleyebilirsiniz Hamuru yoğurduktan sonra kabı bir poşete geçirin üzerine masa örtüsü örtüp yaklaşık 2 saat hamur kabarana kadar bekleyin Kabaran hamuru elinize hafif un alarak eşit parçalara ayırın ,yuvarlayıp sıralarını beklesinler Bir puf nokta; oklava vb kullanmayın o zaman pide gibi oluyor puf puf olması için elinizle her yeri eşit olacak şekilde bastırarak açabilirsiniz Elinizi islamayin Sadece tezgaha çok az un Yaklaşık bir çorba kasesinin geniş tarafı kadar hamuru eşit şekilde açıp ki hamur kalın oluyor iyice ısınmış orta ateş yanmaz tavaya koyun Yaklaşık 2 dakika sonra altına bakin hafif renk değiştirince diğer tarafını değiştirin Böyle böyle alt üst yaparak bazlamaları pişirin Pişen bazlamayı sofra bezinin üstüne koyun üzerini kapatın Her şey bitip sıra afiyetle yemeye gelince tavsiyem ortasına tereyağını koyun ve erimesini bekleyin Afiyet olsun
*89 su bardağı un
*1 çay kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı silme tuz
*1 paketin dörtte biri yaş pak maya
*Ilık su
Bazlama Tarifi Yapılışı Öncelikle geniş bir kapta dörtte 1 paket yaş mayayı ılık su ile sıvılaştırın Su sıcak olmasın maya pişer Sonra unu şeker ve tuzu ekleyip güzelce ılık su da ekleyerek yoğurun Hamurun kulak memesi kıvamdan yumuşak olması gerekiyor ,o yüzden cıvık hamur olursa hiç çekinmeyin, yine mis gibi olur Burada bir püf nokta; suyu tek seferde koymak yani suyu ekleyin göz kararı ve sonradan su eklemeyin Çok cıvık olursa gerekirse un ekleyebilirsiniz Hamuru yoğurduktan sonra kabı bir poşete geçirin üzerine masa örtüsü örtüp yaklaşık 2 saat hamur kabarana kadar bekleyin Kabaran hamuru elinize hafif un alarak eşit parçalara ayırın ,yuvarlayıp sıralarını beklesinler Bir puf nokta; oklava vb kullanmayın o zaman pide gibi oluyor puf puf olması için elinizle her yeri eşit olacak şekilde bastırarak açabilirsiniz Elinizi islamayin Sadece tezgaha çok az un Yaklaşık bir çorba kasesinin geniş tarafı kadar hamuru eşit şekilde açıp ki hamur kalın oluyor iyice ısınmış orta ateş yanmaz tavaya koyun Yaklaşık 2 dakika sonra altına bakin hafif renk değiştirince diğer tarafını değiştirin Böyle böyle alt üst yaparak bazlamaları pişirin Pişen bazlamayı sofra bezinin üstüne koyun üzerini kapatın Her şey bitip sıra afiyetle yemeye gelince tavsiyem ortasına tereyağını koyun ve erimesini bekleyin Afiyet olsun