iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un ( dolu dolu )
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz ( çok dolu değil normal )
*1 çay kaşığı toz şeker
*Yaklaşık 1,5 su bardağından biraz fazla ılık su
Bazlama Tarifi Yapılışı
Öncelikle unumuzu derin bir yoğurma kabına koyalım Ortasını havuz gibi açalım Mayamızı koyalım açtığımız havuza Mayamızı bu havuzda eritelim Mayamız eriyince şeker, tuz, yoğurt ve yağı koyalım ve yavaş yavaş hamurumuzu yoğurmaya başlayalım Hamurumuz biraz sert olacak ama yoğura yoğura yumuşatmamız gerekiyor Yaklaşık 15 dakika kadar yoğuracağız Yumuşak bir hamur elde edince kabımızın kapağı varsa kapatalım, yoksa bir örtü serelim Üzerine ve mayalanmaya bırakalım ŞİMDİ HER HAMURIŞINDE VERDİĞİM ÇOK ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTA SÖYLEYECEĞİM FIRININIZI EN YÜKSEK DERECEDE BOŞ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRIN YAKLAŞIK 2 YADA 3 DAKİKA BU ŞEKİLDE ISINSIN SONRA KAPATIN FIRINI VE ISINMIŞ FIRINA HAMURUMUZU KOYUN BU ŞEKİLDE 1 YADA 2 SAAT MAYALANSIN RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ 12 SAATİN SONUNDA HAMUR ÖYLE BİR MAYALANIYOR Kİ RESMEN İKİ KATINA ÇIKIYOR
*4 su bardağı un ( dolu dolu )
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz ( çok dolu değil normal )
*1 çay kaşığı toz şeker
*Yaklaşık 1,5 su bardağından biraz fazla ılık su
Bazlama Tarifi Yapılışı
Öncelikle unumuzu derin bir yoğurma kabına koyalım Ortasını havuz gibi açalım Mayamızı koyalım açtığımız havuza Mayamızı bu havuzda eritelim Mayamız eriyince şeker, tuz, yoğurt ve yağı koyalım ve yavaş yavaş hamurumuzu yoğurmaya başlayalım Hamurumuz biraz sert olacak ama yoğura yoğura yumuşatmamız gerekiyor Yaklaşık 15 dakika kadar yoğuracağız Yumuşak bir hamur elde edince kabımızın kapağı varsa kapatalım, yoksa bir örtü serelim Üzerine ve mayalanmaya bırakalım ŞİMDİ HER HAMURIŞINDE VERDİĞİM ÇOK ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTA SÖYLEYECEĞİM FIRININIZI EN YÜKSEK DERECEDE BOŞ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRIN YAKLAŞIK 2 YADA 3 DAKİKA BU ŞEKİLDE ISINSIN SONRA KAPATIN FIRINI VE ISINMIŞ FIRINA HAMURUMUZU KOYUN BU ŞEKİLDE 1 YADA 2 SAAT MAYALANSIN RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ 12 SAATİN SONUNDA HAMUR ÖYLE BİR MAYALANIYOR Kİ RESMEN İKİ KATINA ÇIKIYOR