iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo un
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Tereyağı yada zeytinyağı
Bazlama Tarifi Yapılışı Bir bardak ılık suda mayayı köpürtüyoruz Yani 15 dakika kadar bekletiyoruz*Bir kaba unu, tuzu, şekeri koyup çukur açıyoruz Açtığımız çukura sütü, yağı ve eritilmiş mayalı suyu döküp dıştan içe doğru yoğuruyoruz Eğer hamurunuzun unu fazla geldiğini hissederseniz daha (en başta) su ekleyebilirsiniz Hamur yumuşak bir hal aldığında 30 dakika kadar bekletiyoruz Hamuru avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapıyoruz Sonra un yardımıyla merdane yada oklavayla tabak boyutunda açıyoruz İsteğe göre tabaktan daha büyük açıp içine dilediğiniz harcı yarısına koyup üzerini kapatarak da pişirebilirsiniz, ben öyle yapıyorum Patatesli çok güzel oluyor Dilerseniz de tabak boyutuna gelen hamurları sade şekilde yağsız tavada arkalı önlü pişirip tereyağı sürebilirsiniz Enfes oluyor Afiyet olsun
*1 kilo un
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Tereyağı yada zeytinyağı
Bazlama Tarifi Yapılışı Bir bardak ılık suda mayayı köpürtüyoruz Yani 15 dakika kadar bekletiyoruz*Bir kaba unu, tuzu, şekeri koyup çukur açıyoruz Açtığımız çukura sütü, yağı ve eritilmiş mayalı suyu döküp dıştan içe doğru yoğuruyoruz Eğer hamurunuzun unu fazla geldiğini hissederseniz daha (en başta) su ekleyebilirsiniz Hamur yumuşak bir hal aldığında 30 dakika kadar bekletiyoruz Hamuru avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapıyoruz Sonra un yardımıyla merdane yada oklavayla tabak boyutunda açıyoruz İsteğe göre tabaktan daha büyük açıp içine dilediğiniz harcı yarısına koyup üzerini kapatarak da pişirebilirsiniz, ben öyle yapıyorum Patatesli çok güzel oluyor Dilerseniz de tabak boyutuna gelen hamurları sade şekilde yağsız tavada arkalı önlü pişirip tereyağı sürebilirsiniz Enfes oluyor Afiyet olsun