iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*4 5 su bardağı un
*1 5 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bazlama Tarifi Yapılışı Öncelikle un elenip bir kaba alınır İçerisine maya, tuz, ılık su, zeytinyağı ve şeker ilave edilerek hamur elde edilir En az yarım saat üstü kapatılarak hamur dinlendirilir Kabaran hamuru yuvarlak bezelere ayırarak isteğiniz büyüklükte çok ince olmayan yuvarlaklar yapılır Isıtılmış tavada arkası önü pişirilerek hazır hale gelir Afiyet olsun
*4 5 su bardağı un
*1 5 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bazlama Tarifi Yapılışı Öncelikle un elenip bir kaba alınır İçerisine maya, tuz, ılık su, zeytinyağı ve şeker ilave edilerek hamur elde edilir En az yarım saat üstü kapatılarak hamur dinlendirilir Kabaran hamuru yuvarlak bezelere ayırarak isteğiniz büyüklükte çok ince olmayan yuvarlaklar yapılır Isıtılmış tavada arkası önü pişirilerek hazır hale gelir Afiyet olsun