Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bazlama

Bazlama
0
49

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Bazlama bazlama hamuru tavada hamuru tarifi nasıl yapılır basit id 1548692959 1548692959 bazlama5c4f2de43e0d5bazlama5c4f2de43e0d5 bazlama5c4f2de43e0d5 Malzemeler 4 bardak un 15 kadeh ılık su 1 nehir kaşığı kuru maya (14 paket yaş maya) 1 nehir kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuzlu Yapılışı ıMayayı, tuzu ve şekeri ılık suda eritin Karışıma unu ekleyip yumuşak bir kıvamda (kulak memesi denilen kıvam) yoğurun* Hamurun üstünü nemli ıslak bir bez ile örtün Yaklaşık 225 saat, hamur iki katına çıkıncaya kadar oda sıcaklığında dinlendirin BazlamaDinlenen hamuru beş parçaya ayırıp bezeleyin Bezeleri bir mutfak bezinin üzerine koyup üstlerini ıslak bir kumaş ile örtün Hamuru bir bezin üzerinde dinlendirmek, hamurun daha artı kaparmasını ve içini çekmesini sağlıyor Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten daha sonra takriben yarım santim ile bir santim aralarında bir incelikte olacak şekilde açın Her Tarafta bezin arasına koyup 10 dakika daha dinlendirin Hamur hazırlanmış olduğunda teflon tavayı orta büyüklükteki ocağınızda, yarım ateşte ısıtın ve hamuru tavaya koyun Bir dakika kadar bekletip gerisinde ıspatula ile aralıksız çevirerek ya da sağa sola oynaratak pişirin Ocağın fazla sıcak olması, veya ekmeğin aralıksız aynı pozisyonda kalması, ekmeğin tavaya yapışarak yanmasına neden olur Keza bilhassa sağa sola oynatmanız bazlamanın daha fazla şişmesini ve içinin daha basit pişmesini sağlar * Eğer hamurunuz fazla cıvık olduysa direk un ekmek yerine elinizi una batırın ve elinize yapışan unları hamurunuza yedirin, ya da çok katı olduysa elinizi ıslatın ve elinizin ıslaklığını hamura yedirin Yelken Direği un eklemek veya su eklemek, hamurun ansızın sertleşmesine ya da cıvıklaşmasına neden olabilir Eğer 225 saat bekleyecek vaktiniz yahut, fırınınızı 5060C100120F dereceye değin ısıtarak hamuru derin bir kap içeriside ve üzerine ıslak bir bez ile örterek (kumaş hamura değmemeli) ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz Takriben 3040 dakika içerisinde hamur istenilen kıvama geliyor​  
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt