iltasyazilim
FD Üye
Bazlamacık Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg un
*1 tatlı kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*300 ml kadar sıcağa yakın su
Bazlamacık Tarifi Yapılışı Öncelikle mayamızı ve şekerimizi suyumuza karıştırıp bi 5 dakika bekliyoruz Daha hızlı mayalanma sağlıyor bu uygulama Sonrasında tüm malzemeleri kapaklı bir kapta yoğuruyoruz Hafif ele yapışan yumuşak bi hamur olması gerekiyor reçetedeki miktarlarla oynayabilirsiniz Kapağını kapatıp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz Mayalanan hamurumuzu unlanan tezgaha alıyoruz ve iri ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz Her bir parçayı unlu tezgahta çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp kenara alıyoruz Yapışmaz tavamızı ocağa alıp iyice ısınana kadar bekliyoruz Ocağın büyük gözünde yarım ateşte kontrollü bir şekilde üstü altı kızarana kadar pişiriyoruz Dikkat edilmesi gereken bir husus var bir parti piştikten sonra resimdeki gibi tavada yanan unlar olacak bunları her partiden sonra peçete yardımıyla sıyırıyoruz ki hem mutfağımız hemde bazlamacıklarımız yanık kokmasın Afiyet olsuunn
*Yarım kg un
*1 tatlı kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*300 ml kadar sıcağa yakın su
Bazlamacık Tarifi Yapılışı Öncelikle mayamızı ve şekerimizi suyumuza karıştırıp bi 5 dakika bekliyoruz Daha hızlı mayalanma sağlıyor bu uygulama Sonrasında tüm malzemeleri kapaklı bir kapta yoğuruyoruz Hafif ele yapışan yumuşak bi hamur olması gerekiyor reçetedeki miktarlarla oynayabilirsiniz Kapağını kapatıp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz Mayalanan hamurumuzu unlanan tezgaha alıyoruz ve iri ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz Her bir parçayı unlu tezgahta çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp kenara alıyoruz Yapışmaz tavamızı ocağa alıp iyice ısınana kadar bekliyoruz Ocağın büyük gözünde yarım ateşte kontrollü bir şekilde üstü altı kızarana kadar pişiriyoruz Dikkat edilmesi gereken bir husus var bir parti piştikten sonra resimdeki gibi tavada yanan unlar olacak bunları her partiden sonra peçete yardımıyla sıyırıyoruz ki hem mutfağımız hemde bazlamacıklarımız yanık kokmasın Afiyet olsuunn