iltasyazilim
FD Üye
Bazlamanın Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*3,5 su bardağı un
*yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*aldığı kadar ılık su
açmak için:
*un
Bazlamanın Yapılışı Tarifi Yapılışı Mayayı bir su bardağı ılık suda eritelim Unun içine ekleyelim Tuzu da ilave ederek kontrollü şekilde ılık su ilavesi yapalım Ele çok az yapışıncaya kadar su ilavesi ile hamuru iyice yoğuralım Hamur yoğurduğumuz kabın etrafını sarıp mayalanmaya bırakalım İki katı olunca mandalina büyüklüğüne yumaklar alıp arada un serperek bazlamayı pişireceğimiz tavanın büyüklüğünde açalım Yağsız teflon tavada orta ısıda altı üstü kızarana kadar pişirelim (ben sıcakken üzerlerine tereyağı sürdüm) Afiyet bal şeker olsun
*3,5 su bardağı un
*yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*aldığı kadar ılık su
açmak için:
*un
Bazlamanın Yapılışı Tarifi Yapılışı Mayayı bir su bardağı ılık suda eritelim Unun içine ekleyelim Tuzu da ilave ederek kontrollü şekilde ılık su ilavesi yapalım Ele çok az yapışıncaya kadar su ilavesi ile hamuru iyice yoğuralım Hamur yoğurduğumuz kabın etrafını sarıp mayalanmaya bırakalım İki katı olunca mandalina büyüklüğüne yumaklar alıp arada un serperek bazlamayı pişireceğimiz tavanın büyüklüğünde açalım Yağsız teflon tavada orta ısıda altı üstü kızarana kadar pişirelim (ben sıcakken üzerlerine tereyağı sürdüm) Afiyet bal şeker olsun