Bearnez Sos MALZEMELER 1 Ufak Soğan 1 Kahve Fincanı Beyaz Şarap 1 Kahve Fincanı Sirke 2 Yumurta Sarısı 100 gr Tereyağı 12 Demet Maydanoz Tuzlu HAZIRLANIŞI Soğanı ince ince doğrayıp minik bir tencereye alın Şarap ve sirkeyi ilave edip azıcık kaynatın Süzgeçten geçirerek sirkeli şarabı derin bir vahşi alın ve soğumaya bırakın Kaynattığınız sirkeli şarap adamakıllı soğuduktan sonra yumurta sarıları ve bir miktar tuz ekleyerek çırpın Kabı, içi su batmış geniş bir tepsinin içine yerleştirip (benmari usulü) orta ateşte pişirin Bu sırada sürekli çırpmaya devam edinTereyağını minik parçalar halinde karışıma ek edip çırparak tamamen karışmasını sağlayın İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Et veya balık yemeklerinin yanında servis yapın