bebeğinizin gelişimi için yoğurt tarifi bebeğime nasıl yoğurt yapabilirim bebeklere yoğurt nasıl mayalanır Yoğurt Nasıl Yapılır? Yoğurt yapılışında manâlı nokta sütün sıcaklığı Süte parmağınızı sokup yediye kadar saydığınızda eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyorSütü mayalanmaya bıraktıktan sonra hareket ettirmemek gerekiyorÜstünü de fazla sıkı örtmelisinizSüt ivedi soğursa fermantasyon olmazKışın radyatörlerin üstüne koyabilirsinizBöylece sütün sıcaklığı korunmuş olur YOĞURT 1(60 Kal , 3 gr Protein): 100 cc süt 1 dere kaşığı yoğurt mayası Hazırlanışı : Süt kaynatılır, 3637 dereceye değin (gövde ısısı) soğuması beklenir1 akarsu kaşığı yoğurt maya olarak eklenir Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 34 saat bekletilir YOĞURT2 Hazırlanışı: İnek sütü 1 yaşına değin önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir 100 ml hazırlanmış hazırlanmış mama içine ılık iken (4344 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 34 saat vakit ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır Bebeğiniz 12 ayını doldurduktan daha sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz: YOĞURT3 Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) dek soğutulur 200ml süt içersine 2 tatlı kaşığı yoğurt 12 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve ağır ağır karıştırılır Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 45 saat beklenirDaha daha sonra buzdolabında 23 saat dinlendirilir id MEYVELİ YOĞURT 100 ml kaynatılmışılıtılmış su ve 3 ölçek tepeleme devam maması ile yapılan mamanın içine 2 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek 34 saat süreyle sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakınBebeğiniz yiyeceği süre içine istediğiniz meyvelerden tamamen ezip katabilirsiniz