Bebek İcin Yemek Tarifleri
Bebekleriniz İcin Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
BAMYA
Malzemeler
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Cay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Once bamyaları yıkayıp kurulayın Sap kısmını bir keskin bıcakla huni veya kulah gibi incecik alın Lezzeti icine de alması icin uclarından biraz kesin Uclarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu suzun Bamyaları 2 corba kaşığı tuz ve 1 Cay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp suzun Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın Suyunu ve tuzunu ayarlayın Bir limon suyunu, eğer limon buyukse yarısını etli bamyaların uzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın
Sutlu Domates Corbası
Malzemeler
1 Corba kaşığı tereyağı
2 Corba kaşığı un
3 Adet olgun domates
1 Corba kaşığı domates salcası
3 Su bardağı sut
3 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tereyağını tencereye alıp, eritin İcine unu ilave edin ve hafifce sararana dek kavurun İcine ılık su ve sutu azar azar ekleyin Topaklaşmaması icin devamlı karıştırın Domatesleri rendeleyin Salcayı biraz ılık su ile ezin Domates ve salcayı tencereye ilave edin Tencerenin kapağını corbanın taşmaması icin hafifce aralık bırakarak 1015 dakika pişirin Tuzunu ayarlayın Kaselere alıp, uzerine karabiber serperek servis yapın
Brokoli Corbası
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım cay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuc
1 Adet yumurta sarısı
1 Corba kaşığı un
Tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
Kucuk kucuk doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın Cok kucuk dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin 34 dakika daha bu şekilde kavurun Uzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, cırpın ve topaksız bulamac haline getirin Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın Uzeri goz goz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın
Bebekleriniz İcin Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
BAMYA
Malzemeler
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Cay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Once bamyaları yıkayıp kurulayın Sap kısmını bir keskin bıcakla huni veya kulah gibi incecik alın Lezzeti icine de alması icin uclarından biraz kesin Uclarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu suzun Bamyaları 2 corba kaşığı tuz ve 1 Cay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp suzun Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın Suyunu ve tuzunu ayarlayın Bir limon suyunu, eğer limon buyukse yarısını etli bamyaların uzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın
Sutlu Domates Corbası
Malzemeler
1 Corba kaşığı tereyağı
2 Corba kaşığı un
3 Adet olgun domates
1 Corba kaşığı domates salcası
3 Su bardağı sut
3 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tereyağını tencereye alıp, eritin İcine unu ilave edin ve hafifce sararana dek kavurun İcine ılık su ve sutu azar azar ekleyin Topaklaşmaması icin devamlı karıştırın Domatesleri rendeleyin Salcayı biraz ılık su ile ezin Domates ve salcayı tencereye ilave edin Tencerenin kapağını corbanın taşmaması icin hafifce aralık bırakarak 1015 dakika pişirin Tuzunu ayarlayın Kaselere alıp, uzerine karabiber serperek servis yapın
Brokoli Corbası
Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
Yarım cay bardağı sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuc
1 Adet yumurta sarısı
1 Corba kaşığı un
Tavuk suyu
Tuz, su
Hazırlanışı
Kucuk kucuk doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın Cok kucuk dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin 34 dakika daha bu şekilde kavurun Uzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, cırpın ve topaksız bulamac haline getirin Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın Uzeri goz goz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın