iltasyazilim
FD Üye
Bebek Makarnası Tarifi ( +9 ) İçin Malzemeler Yeşil Renkli Hamur İçin Malzemeler
*100 gram (1 su bardağından 1 parmak eksik) tam buğday unu ( My life organik kullandım)
*1 yumurta ( Floty organik kullandım)
*1 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
*10 sap ıspanak
Turuncu Renkli Hamur İçin
*100 gram (1 su bardağından 1 parmak eksik) tam buğday unu ( My life organik kullandım)
*1 yumurta ( Floty organik kullandım)
*1 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
*1 orta boy havuç
Bebek Makarnası Tarifi ( +9 ) Yapılışı Önce ıspanakları haşlıyor, blandırdan geçirip püre haline getiriyoruz Havucu rendeleyip suyunu bırakana ve yumuşayana kadar tavada çeviriyoruz daha sonra blandırda püre haline getiriyoruz Yoğurma kabına unu koyup zeytin yağını da*döküp ortasına yumurtayı kırıyor ve ıspanak püresini de ekleyerek yoğuruyoruz Malzemeler birbirine iyice karışına rengini alana kadar yoğuruyoruz Gerekirse un ilave ederek hamuru toparlayabilirsiniz Yoğurma işlemi bittikten sonra streç filme sarıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz Aynı işlemi havuç püresiylede yapıyoruz İsterseniz hamurları sade de yapabilirsiniz Ben renk vermesi hemde daha vitaminli olması için sebzeli yapmak istedim
Dinlenen hamurlara un serperek oklava yardımıyla açıyoruz Mantı hamuru kalınlığını alana kadar açıyoruz Kesmek için hamuru resimdeki gibi katlayıp ara katlarına un serperek1 cm aralıklarla kesiyoruz Şeritleri açıp kare olacak şekilde yine kesiyoruz Siz isterseniz spagetti gibi ince uzun da yapabilirsiniz yada erişte gibi de kesebilirsiniz Kestiğimiz hamurları temiz bir örtüye sererek kurutuyoruz Kuruyan makarnalarımızı serin bir yerde muhafaza ediyoruz Afiyet olsun
*100 gram (1 su bardağından 1 parmak eksik) tam buğday unu ( My life organik kullandım)
*1 yumurta ( Floty organik kullandım)
*1 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
*10 sap ıspanak
Turuncu Renkli Hamur İçin
*100 gram (1 su bardağından 1 parmak eksik) tam buğday unu ( My life organik kullandım)
*1 yumurta ( Floty organik kullandım)
*1 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
*1 orta boy havuç
Bebek Makarnası Tarifi ( +9 ) Yapılışı Önce ıspanakları haşlıyor, blandırdan geçirip püre haline getiriyoruz Havucu rendeleyip suyunu bırakana ve yumuşayana kadar tavada çeviriyoruz daha sonra blandırda püre haline getiriyoruz Yoğurma kabına unu koyup zeytin yağını da*döküp ortasına yumurtayı kırıyor ve ıspanak püresini de ekleyerek yoğuruyoruz Malzemeler birbirine iyice karışına rengini alana kadar yoğuruyoruz Gerekirse un ilave ederek hamuru toparlayabilirsiniz Yoğurma işlemi bittikten sonra streç filme sarıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz Aynı işlemi havuç püresiylede yapıyoruz İsterseniz hamurları sade de yapabilirsiniz Ben renk vermesi hemde daha vitaminli olması için sebzeli yapmak istedim
Dinlenen hamurlara un serperek oklava yardımıyla açıyoruz Mantı hamuru kalınlığını alana kadar açıyoruz Kesmek için hamuru resimdeki gibi katlayıp ara katlarına un serperek1 cm aralıklarla kesiyoruz Şeritleri açıp kare olacak şekilde yine kesiyoruz Siz isterseniz spagetti gibi ince uzun da yapabilirsiniz yada erişte gibi de kesebilirsiniz Kestiğimiz hamurları temiz bir örtüye sererek kurutuyoruz Kuruyan makarnalarımızı serin bir yerde muhafaza ediyoruz Afiyet olsun