Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bebek olması için yapılacak dualar

Bebek olması için yapılacak dualar
0
48

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Bebek olması için yapılacak dualar çoçuk olması için dua bebek olması için dua cocuk okunacak cocuk olmasi icin bebek yapılacak dualar Çocuk Olması Çocuğu olmayan bir bayan, yedi gün oruç tutup iftar zamanında Yâ Musavvir, Ya Hiç Olmazsa, Ya Halıkisimlerini su üstüne 21 defa okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenabı yargı bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder(7) Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları süre, çocuk istemeye ve hayırlı bir varis dilemeye yaramaktadır Çünkü Zekeriya aleyhisselam Rabbine böyle dua eylemiştir Bu bakımdan bizlerin de bu çeşitlilik sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır (11) Fe hebli min ledünke veliyyaYerisüni ve yerisü min âli YâkûbYühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm(12) (13) (14) (Binnaenaleyh, bana göre bir veli oğul ihsan et) (Ancak bana da varis olsun, Yâkub hanedanına mirasçı olsun) (Sonra bebek olarak çıkran, daha sonra sizi güçlü kaslı bir çağa erişmeniz için) (12) (13) (14) Çocuk sahibi almak isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır: 1 İstiğfar okumalı (Malım çok, lakin çocuğum olmuyor Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi O da günde 700 kez istiğfar okurdu Nihayet on çocuğu oldu Hasanı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu Hepsine de istiğfar etmesini söyledi Sebebi sorulunca, Kur’anı kerimden üç âyeti kerime okudu Meali şöyle: (Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mülk ve oğullar ile destek etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin) Nuh 1012 Çocuklarını idarede bıkkınlık çeken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Niçin istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz kere istiğfar ederim) buyurdu İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli Manası şöyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım) Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir 2 Dileğine kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsilei aliyye denilen âlimlerin ruhuna armağan etmeli, bunların hürmeti için diye dua etmeli Mesela, “Ya Rabbi, şanslı bir çocuk nasip eyle diye dua edip, “Bu duamı silsilei aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle demeli (Mekatibi şerife) Sabahleyin ve yatsı namazından sonra silsilei aliyyenin isimlerini, sonradan Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur Deneyim edilmiştir 3 Âyâti hırz, usulüne uygun okunur ve yanında taşınırsa, murat hasıl olur 4 Adakta bulunmalı Mesela, (Şununla evlenirsem, sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine almak üzere, Allah için, üç Yasin okumak nezrim olsun) denince, bu dileğin kabul olduğu tecrübe edilmiştir 5 Dua izinli okunmalı! Bir hacetin hasıl olması için dua okunurken, etki etmesi, üstadın izni ile okumalı Üstad vefat etmişse, kitabından öğrenip okumak da izin almak olur Izin bölge, müsade verenin vekili olur Vekilin okuması, üstad gibi tesirli olur 6 Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır Âmâ bir zat gelip, (Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın) dedi Peygamber efendimiz de, (Hatasız bir abdest al! Daha Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum Ey fazla sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duamı kabul et) duasını okumasını söyledi O da, abdest alıp dua etti Derhal gözleri açıldı Tirmizi Bu duayı okuyanlar, maksatlarına kavuşmuşlardır Namaz kılmayanın, haram işleyenin ve kalbi dikkatsiz olanın duası kabul olmaz Ehli sünnet itikadında olmayanın okuması menfaat vermez Adalet teâlâ, her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır Bir şeye kavuşmak isteyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır Rabbimiz, insana sağlık durumu, şifa vermek için, dua etmeyi, sadaka vermeyi ve hap kullanmayı sebep yapmıştır Duanın kabul olması için Duanın kabul edilmesi için bazı koşullar vardır Duanın kabul edileceğinden kararsızlık etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden değişkenlik etmelidir Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz Önce kastetmek, daha sonra dua dinin esası! Kabul edilir oysa, çalışanın duası! oğlan olması için: Duanın kabul olması hakkında yazıda bildirdiğimiz gibi düzgün itikada sahip olup, haramlardan kaçıp, dinimizin emrine uyanın ve şartlarına uygun dua edenin duası belirlenmiş kabul olur Böyle salih bir kimse, yatağa girince, önce İhlas suresini okur (Ya Rabbi, bana bir oğul ihsan edersen ismini Muhammed koyacağım) der Böyle dua edenin, Allahü teâlânın izniyle erkek çocuğu olur (Şir’a şerhi) Yine benzer kitaptaki hadisi şerifte buyuruldu fakat: (Hanımı hamile iken, elini onun karnına koyup, “Bismillahi ahadis samed ellezi lem yelid ve lem yuled Ya Rabbi, bu çocuğun ismini Muhammed aleyhisselamın hürmetine, Muhammed koydum derse, bu çocuk erkek olur) Tekrar benzer kitapta, (Bayan, hayzdan temizlendikten sonradan beş gün içinde hamile kalırsa, çocuğu erkek olur Beşinci günden sekizinci güne dek olursa kız olur) deniyor Çoçuk sahibi almak için dua Çoçuğu olmayanlar 4 Cuma üstüste 1000 kere Ya Evvelokumalıdır Düşük ihtimali olan gebe bayanlar için dua Düşük ihtimali olan gebe bayanlar eşleriyle beraber El Mübdiokur Çoçuk sahibi edinmek için dua Çoçuğu olmayan kimse 707 kere “Ya Mirasçı okursa Allahın izniyle şanslı evlat sahibi olur Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur Ahlakı güzel olması için İNSANİBRAHİM Suresi okunur Birincil 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur Çocuk doğduktan daha sonra 36 günü Enbiya Suresi okunur Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur Üzgün Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83 ayeti okunur Bol bol Yasin okunur Terfice, tüncina hatimleri okunur Çocuk Düşmemesi İçinKarısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler aleyhinde kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp Ya Mübdiismini 99 kez okursa Yargı sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar (7) 1548183907 1548183907 bebekolmasiicinyapilacakdualar5c5438654cf00bebekolmasiicinyapilacakdualar5c5438654cf00 http:img198imageshackusimg198475bm14ljcayxro4xcagv3bg2c