Bebekler icin Etli Yemek Tarifleri
Bebek Etli Yemek Tarifleri
Cocuklar İcin Etli Yemek Tarifleri
Yeşil Mercimek
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1cay bardağı yeşil mercimek
1 adet kucuk soğan
1 tatlı kaşığı salca
Tuz
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ilave edin Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu cekinceye kadar kavurun Sulandırılmış salcayı ilave edip karıştırın 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin İnmesene yakın, tuzu atıp 12 taşım daha kaynatın
Bamya
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
250 gr bamya
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 kucuk boy domates
1 Adet kucuk soğan
34 damla limon
Tuz
Hazırlanışı
Once bamyaları yıkayıp kurulayın Sap kısmını bir keskin bıcakla huni veya kulah gibi incecik alın Lezzeti icine de alması icin uclarından biraz kesin Uclarını kestikten sonra bir kez daha yıkayıp suyunu suzun Bamyaları 2 corba kaşığı tuz ve 1 Cay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp suzun Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın Suyunu ve tuzunu ayarlayın Limon suyunu, bamyaların uzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin
Izgara Kofte (70Kal, 6gr protein)
(1 porsiyon)
30 gr yağsız iki kere cekilmiş dana kıyma
cok az ekmek ici
cok az maydanoz
HAZIRLANIŞI: Ekmek ici az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinc konularak sulu kofte yedirilebilir
Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi
İcindekiler
2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
1 cay kaşığı yağ
2 su bardağı su
Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 810 saat sureyle ıslatılır Islatma suyu dokulur Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur Uzerini 12 parmak gececek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen nohut, fasulye haşlama suyu icinde catalla ezilir Haşlama suyu dokulmez
Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma)
(2 porsiyon)
30 gr (1 kofte kadar) et
1 yemek kaşığı pirinc
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 kucuk soğan
HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinc,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir Sebzenin turune gore dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir
Bebek Etli Yemek Tarifleri
Cocuklar İcin Etli Yemek Tarifleri
Yeşil Mercimek
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1cay bardağı yeşil mercimek
1 adet kucuk soğan
1 tatlı kaşığı salca
Tuz
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ilave edin Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu cekinceye kadar kavurun Sulandırılmış salcayı ilave edip karıştırın 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin İnmesene yakın, tuzu atıp 12 taşım daha kaynatın
Bamya
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
250 gr bamya
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 kucuk boy domates
1 Adet kucuk soğan
34 damla limon
Tuz
Hazırlanışı
Once bamyaları yıkayıp kurulayın Sap kısmını bir keskin bıcakla huni veya kulah gibi incecik alın Lezzeti icine de alması icin uclarından biraz kesin Uclarını kestikten sonra bir kez daha yıkayıp suyunu suzun Bamyaları 2 corba kaşığı tuz ve 1 Cay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp suzun Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın Suyunu ve tuzunu ayarlayın Limon suyunu, bamyaların uzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin
Izgara Kofte (70Kal, 6gr protein)
(1 porsiyon)
30 gr yağsız iki kere cekilmiş dana kıyma
cok az ekmek ici
cok az maydanoz
HAZIRLANIŞI: Ekmek ici az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinc konularak sulu kofte yedirilebilir
Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi
İcindekiler
2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
1 cay kaşığı yağ
2 su bardağı su
Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 810 saat sureyle ıslatılır Islatma suyu dokulur Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur Uzerini 12 parmak gececek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen nohut, fasulye haşlama suyu icinde catalla ezilir Haşlama suyu dokulmez
Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma)
(2 porsiyon)
30 gr (1 kofte kadar) et
1 yemek kaşığı pirinc
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 kucuk soğan
HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinc,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir Sebzenin turune gore dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir