Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bebekler için tarifler!

bebekler için tarifler!
0
24

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
bebekler için tarifler! Dikkat edilmesi gereken noktalar: * Bir yaşını dolduran bebekler büyüklerinin yediği herşeyi daha az tuzlu ve şeker katılmış olarak yiyebilirler Bu sebeple kendi beslenme alışkanlıklarınıza bitmiş bir göz atın Sebze yemeye ve yedirmeye çalışın * Bekleyen sebze yemeklerininde vitaminlerin öleceği unutumayın ve her ögün taze sebze yemeği pişirin Sebzeleri pişirirken vitaminlerini öldürmemek için az pişirin Kızartma yerine haşlama yada buğulama yöntemlerini kullanın * Her çocuğun sevdiği bir yiyecek maddesi muhakkak vardır örneğin: nane, limon suyu, rendelenmiş taze kaşar yada yoğurt gibi Bu yiyeceğin katıldığı yemekleri daha severek yerler Sizde çocuğunuzun favori yiyeceğini bulup olabildiğince her yemeğe katıp işinizi kolaylaştırın * Bebeklerinize yemek yemek hazırlarken olabildiğince ekolojik tarım ürünlerini kullanın Örneğin ilaçla kurutulmuş kayısı değil doğal yollarla kurutulmuş olanları alın Daha yamruyumru görünürler ama üzerinde zararlı ilaçlar yoktur * Kabartma tozunun formülü Sodyum karbonattır Sodyum da bebekler için zararlıdır Bu sebeple bir yaşını doldurmamış bebeklere kurabiye yada kek hazırlarken kabartma tozu değil maya kullanmaya çalışın Bir yaşını doldurduklarında da tarifte yazılan kabartma tozunu yarıya indirerek kullanın * Yeni deneyeceği bir gıda için ısrarcı olmayın Eğer ilk denemede yemezse bırakıp çok aç olduğu başka bir zamanı bekleyin * Yemek Yemek tabaklarını renkli, renkli hazırlayın Bambaşka renklerdeki besinleri bir arada kullanın Sebzelerle insan yüzü, hayvan sekilleri keserek yemeği oyun gibi eylenceli bir ışık halkası dönüştürün * Ortalık çok kirlense bile eli ile kendisinin yemesine izin verin Bu ayrıca kaşık ile kendi kendine yeme dönemini hızlandıracak ayrıca de kendine olan güveni arttıracaktır Sizlere bu zor dakikalarınız için bir kaç tarif hazırladık Tabiki bu tariflerle yapılan yemekleri bebekleriniz hapur hupur yemeyecek, ama yedikleri her parçada kendileri için yardımcı besinler almış olacaktır TARİFLER: 1Yulaf Ezmeli Borani: 1 ufak soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tutam ıspanak 1 dere bardağı yulaf ezmesi Soğanları ve ıspanakları fidan gibi doğrayın Tereyağını küçük bir kapaklı tencere yada sahana koyup eritin Soğanları ve ıspanağı ekleyin ama kavurmayın Yarım su ardağı su koyup ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayın Ispanakların pişmesine yakın yulaf ezmesini ekleyip karıştırın Yulaflar tamamen yumuşayıp kalan suyu çekince ateşten alın Üzerine yoğurt döküp yedirin 2Pekmezli Darı Gevreği: 1 nehir bardağı mısır gevreği 1 dere bardağı yulaf ezmesi id 1 dere bardağı soğuk süt 2 kaşık yoğurt 1 yemek yemek kaşığı pekmez İstenirse ufak doğranmış meyveler Mısır gevreği ve yulafı bir kasede karıştırıp üzerine yoğurt, süt ve pekmezi dökün Hepsini iyice karıştırıp isterseniz ufak doğranmış mevsim meyvelerinden üstüne dökün 3Bebe Krep: 1 nehir bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı kepekli un yada tam buğday unu kuru kayısı ve kuru üzüm Yumurta, süt ve unu hiç pütür kalmayacak şekilde mikser yada çırpma teli ile iyice çırpın Teflon tavaya çok eksik sıvı yağ sürüp ısıtın Bir kepçe hazırladığınız hamurdan döküp tavanın tüm dibine yayınlama Daha Alçak tarafı pişerken siz üstteki kısmına kayısıları kesip ağız, kuru üzümlerle göz yapın Daha Alçak tarafı adamakıllı pişince çevirin İkinci yüzüde bir dakika dek pişirip alın Çocuğunuz bunu elleri ile tutup kendi yiyebilir Alternatif: Üzerine kayısı ve üzümleri koymadan iki yüzüde pişirip yarısına taze kaşar koyup ikinci yarıyı üstüne kapatın Tavada peynir eriyene kadar tutup tabağa aktarın Dilimlere bölüp yine elleri ile yemesi için çocuğunuza verebilirsiniz 4Balık Ekmek: 1 yumurta 2 dilim siyah yada kepekli ekmek 1 büyük dilim taze kaşar yada dil peyniri Çeyrek su bardağı süt Yumurta ve sütü küçük bir kasede en ince ayrıntısına kadar çırpın Kaşar peyniri iki dilim ekmeğin ortasına koyup hazırladığınız bu sandöviçi yumurtalı karışımın olduğu kaseye oturtun Bir zaman sonra zıt çevirip ekmeğin tüm yumurtalı sütü emmesini sağlayın Teflon tavaya fazla eksik değişken yağ sürüp kısık ateşte iki yüzünüde hafi kızarana kadar pişirin 5Menemen: 1 adet orta yükseklik kırmızı domates 1 yumurta 12 adet yeşil biber 1 parmak kalınlığında dil peyniri nane, maydanoz çok eksik sıvı yağ Domates ve biberi yıkayıp fidan gibi doğrayın Orta yükseklik bir sahana fazla eksik akışkan yağ koyup ısıtın Domates ve soğanı içine atıp fazla eksik miktarda su ilave edin Karıştırıp kapağı kapalı olarak pişirin Bomatesler yumuşayınca dilpeynirlerini küp kesip ekleyin Yumurtayı kırın, karıştırın Tümü pişince ocaktan alıp üzerine nane ve maydanoz dökün 6Parmak Tavuk: Parmak büyüklüğünde indirimli tavuk yada balık fleto Bir kase ekmek kırıntısı 1 yumurta 1 kase un Kepekli ekmek dilimlerini fırın tepsisine ast yandan dizip fırının ızgarasında iki tarafınıda kızartın sonradan bunları Blender'da un gibi parçalayın Bu yöntemda galeta unundan daha nefis bir sonuç alacaksınızKullanmadığınız kısmı kavanoza koyarak buzlukta saklayabilirsiniz Tavukları parmak biçiminde dilimleyin Balık hazırlıyorsanız kılçıksız olmasına özellikle uyarı edin Bu parçaları önce unu, daha sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada ekmek kırıntılarına bulayın Teflon tavaya çok eksik akıcı yağ koyup kızdırın pane yaptığınız tavuk yada balık parçalarını tavaya koyup her tarafları kızarana kadar pişirin Hafif soğuduktan daha sonra eli ile tutup yemesi için çocuğunuza verin 7Derin'in kurabiyesi: 12 su bardağısıvı yağ 23 su bardağı pekmez 1 yumurta 12 su bardağı süt 2 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı bütün buğday unu 12 paket kabartma tozu İstenirse kuru üzüm ve kayısı Bir kasede değişken yağ ile pekmezi çırpın Yumurtayı kırıp çırpmaya devam edin Yulaf ve sütü ekleyin En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin Tümünü adamakıllı çırpın İsterseniz küçük, ufak kesik kuru kayısı ve kuru üzüm koyabilirsiniz Fırını 200 derecede ısıtın Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine kaşık yardımı ile ufak toplar yapıp koyun Isınan fırında 15 dakika pişirin Bu kurabiyeyi yoğurt yada sütle karıştırıp ikindi kahvaltılarında yedirebilirsiniz Yada kendisi eli ile tutarak da yiyebilir Kapalı kavanozda buzdolabında saklayın  
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt