Bebekler Yeterli Dek Süt Almıyor !!!! Bebekler Yeterli Miktarda Süt Almıyor Anneler bilhassa altıncı aydan daha sonra bebeklerine verdikleri süt miktarını bilemiyorlar 1548754790 1548754790 bebekleryeterlikadarsutalmiyor5c501fa273e1dbebekleryeterlikadarsutalmiyor5c501fa273e1d bebekleryeterlikadarsutalmiyor5c501fa273e1d Anneler aralarında yapılan birbirinden egemen iki egzersiz sonucuna göre anneler bilhassa altıncı aydan sonra bebeklerine verdikleri süt miktarını bilemiyorlar Doktorlar aracılığıyla annelere bahşedilen anne sütü pompası ve anne sütü miktarı ölçümleme anketi ve 6 Aydan sonra da 500 ml Anne SütüEğitim kampanyası çerçevesinde yapılan Sütüm Yeterli mi?' araştırma sonuçlarına göre annelerin yüzde 75 80'i altıncı aydan itibaren bebeklerine tatmin edici miktarda süt veremiyor… Bebek beslenmesi uzmanı Milupa Aptamil, anneler aralarında 'Sütüm Tatmin Edici mi?' ve anne sütü pompası ile süt miktarı ölçümüne ilişkin birbirinden bağımsız iki araştırma yaptırdı Toplam 164 bin 741 annenin katıldığı, 'Sütüm Tatmin Edici mi?' anket çalışması sonuçlarına göre anneler özellikle altıncı aydan sonradan bebeklerine verdiği süt miktarına uyarı etmiyor Annelerin sadece yüzde 30'u bebeklerine Dünya Sağlık Örgütü (WHO) göre önerildiği gibi jurnal 500 ml ve üstünde süt veriyor Milupa'nın doktorlar yoluyla annelere dağıttığı anne sütü pompasının kullanımını ve bebeklere bahşedilen süt miktarını ölçmeye yönelik 577 anneyle yapılan araştırma sonuçları da acayip sonuçları ortaya çıkardı Araştırmaya göre annelerin yüzde 80'e yakını altıncı aydan sonra bebeklerine tatmin edici miktarda süt veremiyor Birbirinden bağımsız iki araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Numil Yiyecek Medikal Direktörü Dr Hakan Öztekin bebeğini emziren annelerin sayısında çoğaltma olmasına karşın verilen süt miktarının bilhassa altıncı aydan daha sonra önemli azalma gösterdiğini söyledi Özellikle ilave gıdalara geçişle birlikte annelerin bebeklerine anne sütü ya da devam sütü belirlemek yerine ek gıdalara yük verdiğini kaydeden Dr Hakan Öztekin, Annelerimiz özellikle ek gıdalara geçişle birlikte anne sütü ya da devam sütünden büyük ölçüde vazgeçebiliyor Ama Bebek için altıncı aydan sonradan da esas besin anne sütü, anne sütü yokluğunda ise devam sütüdür böylece altıncı aydan sonra ek gıdalara geçişle birlikte ilave gıda miktarı kaşıktan akmayacak kıvamdaki bir dürüst diyet için yaklaşık günde iki nehir bardağını geçmemelidir Bebeklerimizin sağlıklı büyümesi için anne sütü yokluğunda devam sütü miktarının da 500 ml veya üstü olması gerekiyordedi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.