
Ek besin periyoduna geçmiş olan bebeklerde tüketilecek olan mamaların karın doyurması kadar lezzetli olması da kıymetlidir. Bebeklerin güzeline gidebileceği bir tadı olan mamalar ile daha kolay bir beslenme gerçekleştirebilirsiniz. İşte konutta nefis irmikli ve elmalı muhallebi prodüksiyonu...
Birinci altı aylık emzirme periyodunda bebeğin tüm gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri ana sütünden aldığı şifa deposu sıhhat açısından her ne kadar şifa deposu olsa da ek besin periyodunda ana sütüne ekstra katı azık deneyimlerine başlanır. Ana sütünden sonra birinci sefer farklı bir besinle karşılaşacak olan bebeklerin yiyeceği besinleri reddetmemesi için damağına şirin gelen lezzetleri tatması epeyce kıymetli bir husustur. Bizde sıhhat açısından yararlı olduğunu bildiğimiz elmayı ve irmiği bir arada buluşturan kolay muhallebi tanımını sizler için derledik. İşte çok kolay bir halde hazırlayabileceğiniz elmalı ve irmikli muhallebi prodüksiyonu...
ELMALI VE İRMİKLİ MUHALLEBİ TANIMI

MATERYALLER
1/2 tane elma
1 tatlı kaşığı irmik
1/2 çay bardağı su
1 çay kaşığı pekmez
YAPILIŞI
6 aylık olan bebeğiniz için yapacağınız elmalı ve irmikli muhallebi için ufak uzunluk tencereye suyu koyun. Elmanın kabuklarını soyduktan sonra cam rendede şıkça rendeleyin. Elmayı suyun içine atıp ocak altında ortalama 3 dakika pişirin. Elmalar yumuşadıktan sonra irmik ek edip 3 dakika daha pişirin. 3 dakikanın ahir ocağı kapatıp ılık olunca pekmez ilave ederek afiyetle tüketin.
Afiyet olsun...