Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bebeklere ilk ayakkabı seçerken ne yapılır

Bebeklere ilk ayakkabı seçerken ne yapılır
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Bebeklere ilk ayakkabı seçerken ne yapılır birincil yürüme ayakkabısı bebeklerde yürüme bozuklukları ilk adım ayakkabısı nasıl olmalı ayakkabım 1548499313 1548499313 bebeklereilkayakkabisecerkenneyapilir5c4c38e2ce0f0bebeklereilkayakkabisecerkenneyapilir5c4c38e2ce0f0 http:wwwbebekdeftericombabykontrolresimlerayakkabi O küçücük ayaklara yerinde ilk pabuç almak giydirmek ve bebeği yürürken görmek her anne babaya heycan verirBu hayali düş etmek bile güzeldirAncak bebeğinizin birincil ayakkabısını alırken hayalinizin gerçekleşmesi kadar sağlığınıda düşünmelisinizBebeğim için en yerinde pabuç hangisi ? diye soruyorsanız işte sizin için hazırladığımız ip uçları Bir adım bir adım dahaSevinç çığlıkları ile beraber adımlarının sayısını çoğaltırken gördüğünüz ufak bebeğinizin bu mutluluğuna katılmamak muhtemel değilYürümek bebeklerin ufak dünyalarında elde ettikleri başarıların ilk ve ola ki de en heyecanlısıdır Dünyayı tanımak için ellerine geçen ilk fırsat… Yoğun emekleme çabalarının ardındaki gelen ilk adımlar bu dünyayı keşfetme arzusu ile atılır Böylesi önemli bir dönemde bebeğiniz için yapacağınız kundura tercihi de ayrı bir uyarı gerektiriyor Uzun senelerdir araştırılan “Bebekler birincil adımlarını atarken ayakkabı giydirmek gerekir mi ? sorusu hala kafaları kurcalasa da günümüzde ayakkabısız bir hayat dikkate almak imkansız Bu sorunu, soğuk havalarda pabuç giydirdiğiniz bebeğinizin sıcak ortamlarda çıplak ayakla ya da ayağını kaydırmayacak çoraplarla gezmesine müsade vererek çözebilirsiniz Bilhassa çocuğunuzun evde birincil yürüme denemelerini yaptırırken onu ara sıra ayakkabısız dolaştırabilirsiniz Gün boyu pabuç içinde kalan ayakları terler ve havasız kalır Ayaklarının nemlenmesi alerji ve kızarıklık oluşmasına neden olabilir Hatta tırnaklar yumuşayacağından tırnak problemleri doğabilir Anne babaların aklına takılan öteki bir konu da düztaban olduğunu sandıkları bebekleri için nasıl bir pabuç almaları gerektiğidir Aslında çoğu bebeğin ayağında düz taban görünümü vardır ve bu endişelenmeyi gerektirecek bir şart değildir Bebeklik dönemindeki düztabanlık ayağın iç yandaki yağ dokusunun o dönemde fazla olmasından kaynaklanır ve aldatıcı bir görüntüdür Böyle bebeklerin yüze 7080’inin ayakları normale döner Üç yaş civarında da bu dış görünüş kaybolur böylece doktor göre gerekli görülmediği takdirde bebeğiniz için özel bir pabuç kullanmanıza gerek yoktur Kundura konusunda bilmeniz gerekenler Bebeğiniz birincil adımlarını 915 ay aralarında atmaya başlar Bu yüzden ona yumuşak ve bileği iyice kavrayan yüksek bileklikli bir ayakkabı almalısınızBileğinin sağlam bir takviye aldığını hisseden bebeğiniz adımlarını daha sıcacık atar Birincil adım ayakkabılarının özelikle ortopedik olmasına uyarı edin Ortopedik ayakkabılar ileride bebeğinizin yürüme bozuklukları ile karşılaşmasını en düşük indirecektir Ayakkabının topuğunun alçak olmasına ve bebeğinizin ayağına tam oturmasına uyarı etmelisiniz Ayakkabının derisi yumuşak olmalı, şekli üçgenin taban olmayan kenarı ve parmaklarının şekline düzen sağlamalıBurun kısmı sivri değil yüksek ve köşeli olmalı Ayakkabının üstteki kısmı hava alabilmeli Üstü plastik ya da suni deriden yapılmış ayakkabılar ayakların hava almasını engeller ve nem tutmasına niçin olur Bu yüzden alacağınız ayakkabının gerçek cilt veya çadır bezinden üretilmiş olmasına uyarı edin Bebeğinizin ayakkabısı hafif olmalı Nasıl adım attığını yeni yeni öğrenen bebeğiniz için ağır bir kundura onun işini daha da zorlaştıracaktır Pabuç çocuğunuzun ayağına uygun olmalıdır Bakımlı gelen veya gelecek yıl de giysin düşüncesi ile büyük alınan ayakkabılar çocuğun ayaklarının su toplamasına, takılıp düşmesine yol açar Büyük ayakkabılar yürümeyi zorlaştıracağından bebeğinizin yürümeyi öğrenmesini de geciktirebilir Ayakkabının tabanının esnek olmasına dikkat edin Ucunu zorlanmadan 40 derece bükebilmelisiniz Ayakkabının tabanları, ne çocuğunuz yürürken onun kaymasına neden olacak dek kaygan ne de ayağını yerden kaldırmasını zorlaştıracak değin zemini kavrayan tipte olmalı Eğer aldınız ayakkabının tabanı kaygansa zımpara kağıdı ile pürtüklü ayla getirebilirsiniz veya tabana birkaç şerit yapıştırabilirsiniz id Pabuç seçimi nasıl yapılmalı Ayakkabının çocuğunuza yerinde olup olmadığını parmaklarınızla kontrol edebilirsiniz Ayakkabının en geniş olduğu yerden dış kenarını sıkarak ayağın kundura içindeki durumunu anlayabilirsiniz Eğer ayakkabıyı iki parmağınızın arasında rahatlıkla kavrayabiliyorsanız ayakkabı çocuğunuz için çok geniştir Hiç kavrayamıyorsanız veya parmağınızı ayakkabının kenarı baştan başa gezdirdiğinizde çocuğunuzun serçe parmağını hissediyorsanız pabuç dardır Ayakkabıyı giydirdiğinizde ayakkabının ön kısmına elinizle bastırın Eğer bir parmak tembellik hissediyorsanız ayakkabı çocuğunuz için uygundur Ayakkabının çocuğa uygun olup olmadığını topuk kısmından da denetleme edebilirsiniz Serçe parmağınızı topuk kısmına soktuğunuzda parmağınız hiç girmiyor ya da zorlanıyorsa kundura küçüktür ve çocuğun topuğuna sürter Eğer parmağınız çok bakımlı hareket ederse bu sefer kundura çok bol demektir Ayakkabıyı çocuğunuza mutlaka ayaktayken denetin Çocuğunuz tek başına yürüyemiyorsa birkaç adım atmasına yardım ederek ayakkabı ile kuytu adım atıp atmadığını denetleme edinAdım atarken ayaklarını yerde sürüklemediğinden, ayakkabıların çocuğa ağır gelmediğinden belirlenmiş olunPabuç ile giyeceği çoraba da dikkat edin Çorap ne fazla kalın ne de çok ince olmalı Ayakkabıyı denetirken çocuğunuzun parmaklarını ayakkabı içinde kıvırmadığından kesin olun Kundura giymeye alışkın olmayan veya nazlanan çocuğunuzun baldırını ovalarsanız kasları gevşer ve ayak parmakları açılır Son olarak bebeğinizin ayakları seri büyüdüğü için ayakkabısını belirlenmiş aralıklarla yoklama etmeyi ihmal etmeyin Ayakkabının kuytu geldiğini fark ettiğinizde mutlaka değiştirmelisiniz Kaynak: Anne Bebek dergisi  

858,470Konular
981,201Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt