bilgisayarci
FD Üye
Bebeklere kazara koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den yeni açıklama geldi. Kurugöl, 'Bu mevzuda tek bir olay var. 1 aylık bir bebeğe yaklaşık 3 ay evvel yapıldı. Kelam konusu olay Ege Üniversitesi'nde yaşanmadı, yalnızca takibini biz yaptık' dedi.
NTV yayınına bağlanan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün açıklamaları tartışma doğurdu.
Ezkaza 6 aylık bebeklere kızamık yahut Hepatit B üzere aşılar yerine Kovid aşısı yapıldığını belirten Kurugöl, bu durumun onlara hiçbir yan tesiri olmadığını hatta antikor sağladığını tabir etti. Bu mevzudaki sonuçların ise yakında ünlü bir tıp mecmuasında yayınlanacağını aktardı.
Prof. Zafer Kurugöl'ün bebeklere ezkaza Kovid-19 aşısı yapıldığı açıklaması toplumsal medyada büyük reaksiyon çekti. #DrZaferKurugölTutuklansın etiketi Twitter'da süratle en çok konuşulanlar, yani TT listesine girdi.
"Tek bir olay var"
Prof. Dr. Zafer Kurugöl, tekrardan NTV'ye katılarak açıklama yaptı. Kurugöl, 'Söz konusu olay yanlış yorumlandı. Yalnızca tek bir hadise var. O da Ege'de değil, biz üniversitede yalnızca takibini yaptık' dedi.
Kurugöl yanlışlığı yapan kişinin olayı saklamadığını belirterek, 'Durum fark edilir edilmez zati Vilayet Sıhhat Müdürlüğü'ne başvuruldu. Temmuz ayında olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğim için özür dilerim. Dünyanın en inançlı sistemlerinden biri Sıhhat Bakanlığı'nın yapmış olduğu aşı sistemidir' sözlerini kullandı.
Yanlış aşının İzmir dışında bir vilayette yapıldığını söyleyen Kurugöl, şunları anlattı:
'Burası bölgenin en güçlü hastanesi olduğu için hadise buraya getirildi. Çocuğun tüm denetimleri yapıldı, böbreklerinden kalbine her şeye bakıldı. Aşı yapılır yapılmaz getirildi. Günlerdir izleniyor çocuk ve ailenin müsaadesi var. Çocuk büsbütün sağlıklı. Aşı yapan kurumlar çok büyük hizmet veriyor, karalamak gerçek olmaz.
Benim vurgulamak istediğim şuydu: Bebeklerde bile bir yan tesir yok. Bu aşıya karşı olan var. Halbuki bu direnmeyi bırakmaları gerek. Ben her sabah buraya geldiğimde nefes alamayan, kalbi yetersiz olan çocuklarla karşılaşıyorum. Lütfen o yazıları yazanlar gelip baksınlar nasıl çalışıyoruz. Her şey etiğe uygun. Bunu aşı aksiliğine çevirmek için vicdansızlık.'