Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bebişlerimize yemekler

bebişlerimize yemekler
0
41

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
bebişlerimize yemekler 1Yulaf Ezmeli Borani: 1 ufak soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tutam ıspanak 1 nehir bardağı yulaf ezmesi Soğanları ve ıspanakları incecik doğrayın Tereyağını ufak bir kapaklı tencere yada sahana koyup eritin Soğanları ve ıspanağı ekleyin fakat kavurmayın Yarım su ardağı su koyup ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayın Ispanakların pişmesine yakın yulaf ezmesini ekleyip karıştırın Yulaflar iyice yumuşayıp kalan suyu çekince ateşten alın Üstüne yoğurt döküp yedirin 2Pekmezli Mısır Gevreği: 1 dere bardağı mısır gevreği 1 çay bardağı yulaf ezmesi 1 dere bardağı soğuk süt 2 kaşık yoğurt 1 yemek kaşığı pekmez İstenirse minik doğranmış meyveler Mısır gevreği ve yulafı bir kasede karıştırıp üstüne yoğurt, süt ve pekmezi dökün Hepsini adamakıllı karıştırıp isterseniz küçük doğranmış mevsim meyvelerinden üzerine dökün 3Bebe Krep: 1 çay bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı kepekli un yada bütün buğday unu kuru kayısı ve kuru üzüm Yumurta, süt ve unu hiç pütür kalmayacak şekilde mikser yada çırpma teli ile iyice çırpın Teflon tavaya çok eksik akışkan yağ sürüp ısıtın Bir kepçe hazırladığınız hamurdan döküp tavanın tüm dibine yayın Daha Aşağı tarafı pişerken siz üstteki kısmına kayısıları kesip ağız, kuru üzümlerle göz yapın Daha Aşağı tarafı en ince ayrıntısına kadar pişince çevirin İkinci yüzüde bir dakika kadar pişirip alın Çocuğunuz bunu elleri ile tutup kendi yiyebilir id Alternatif: Üzerine kayısı ve üzümleri koymadan iki yüzüde pişirip yarısına taze kaşar koyup ikinci yarıyı üzerine kapatın Tavada peynir eriyene değin tutup tabağa aktarın Dilimlere bölüp tekrar elleri ile yemesi için çocuğunuza verebilirsiniz 4Balık Ekmek: 1 yumurta 2 dilim siyah yada kepekli ekmek 1 büyük dilim taze kaşar yada dil peyniri Çeyrek su bardağı süt Yumurta ve sütü küçük bir kasede en ince ayrıntısına kadar çırpın Kaşar peyniri iki dilim ekmeğin ortasına koyup hazırladığınız bu sandöviçi yumurtalı karışımın olduğu kaseye oturtun Bir vakit sonradan zıt çevirip ekmeğin tüm yumurtalı sütü emmesini sağlayın Teflon tavaya fazla eksik sıvı yağ sürüp kısık ateşte iki yüzünüde hafi kızarana dek pişirin 5Menemen: 1 adet orta yükseklik kırmızı domates 1 yumurta 12 adet yeşil biber 1 parmak kalınlığında dil peyniri nane, maydanoz çok az akışkan yağ Domates ve biberi yıkayıp fidan gibi doğrayın Orta irtifa bir sahana çok az akışkan yağ koyup ısıtın Domates ve soğanı içine atıp çok eksik miktarda su ek edin Karıştırıp kapağı kapalı olarak pişirin Bomatesler yumuşayınca dilpeynirlerini küp kesip ekleyin Yumurtayı kırın, karıştırın Tümü pişince ocaktan alıp üstüne nane ve maydanoz dökün 6Parmak Tavuk: Parmak büyüklüğünde indirilmiş tavuk yada balık fleto Bir kase ekmek kırıntısı 1 yumurta 1 kase un Kepekli ekmek dilimlerini fırın tepsisine emrindeki yandan dizip fırının ızgarasında iki tarafınıda kızartın daha sonra bunları Blender'da un gibi parçalayın Bu yöntemda galeta unundan daha leziz bir netice alacaksınızKullanmadığınız kısmı kavanoza koyarak buzlukta saklayabilirsiniz Tavukları parmak biçiminde dilimleyin Balık hazırlıyorsanız kılçıksız olmasına bilhassa dikkat edin Bu parçaları önce unu, daha sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada ekmek kırıntılarına bulayın Teflon tavaya çok az istikrarsız yağ koyup kızdırın pane yaptığınız tavuk yada balık parçalarını tavaya koyup her tarafları kızarana kadar pişirin Hafif soğuduktan sonra eli ile tutup yemesi için çocuğunuza verin 7Derin'in kurabiyesi: 12 su bardağısıvı yağ 23 su bardağı pekmez 1 yumurta 12 su bardağı süt 2 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 12 paket kabartma tozu İstenirse kuru üzüm ve kayısı Bir kasede sıvı yağ ile pekmezi çırpın Yumurtayı kırıp çırpmaya devam edin Yulaf ve sütü ekleyin En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin Tümünü iyice çırpın İsterseniz minik, ufak indirilmiş kuru kayısı ve kuru üzüm koyabilirsiniz Fırını 200 derecede ısıtın Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üstüne kaşık yardımı ile ufak toplar yapıp koyun Isınan fırında 15 dakika pişirin Bu kurabiyeyi yoğurt yada sütle karıştırıp ikindi kahvaltılarında yedirebilirsiniz Yada kendisi eli ile tutarak da yiyebilir Kapalı kavanozda buzdolabında saklayın  
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt