Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bedii Süheyl Batum Kimdir, Hayatı

Bedii Süheyl Batum Kimdir, Hayatı
0
137

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bedii Süheyl Batum Yaşam Öyküsü,
Bedii Süheyl Batum Hakkında Data

Bedii Süheyl Batum Kimdir

Süheyl Batum Orta ve Lise öğrenimini (19661975) Galatasaray Lisesi'nde tamamladı

1979 yılında Paris I Panthéon Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi 1980'de İstanbul Üniversitesi'nde Tüzük Hukuku kürsüsünde asistanlık yapmaya başladı 1985 yılında Siyasal Katılma Aracı Olarak Halk Oylaması konulu tezi ve pekiyiderecesiyle hekim, 1990 yılında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Anayasal Sistemine Etkileri başlıklı teziyle doçentlik unvanını aldı

1996 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye isimli teziyle Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Profesör ünvanını aldı

İstanbul Üniversitesi'nde, Galatasaray Üniversitesi'nde, Bilgi Üniversitesi'nde, Marmara Üniversitesi'nde ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde ve Okan Üniversitesi'nde Tüzük Hukuku dersi verdi

Galatasaray Üniversitesi'nde 19951997 yılları aralarında Genel Sekreterlik, 19972000 yılları arasında Iletişim Fakültesi Dekanlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde 20002003 yılları arasında Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini, 2003 yılından 2007 yılına dek ise Rektörlük görevini yapmıştır

22 Mayıs 2010 tarihindeki Cumhuriyet Insanlar Partisi 33 Herzamanki Kurultayı'inda MYK üyelerinin onayıyla CHP üyesi olmuş, 23 Mayıs'ta da delegelerin oylarıyla (1108 oy) CHP Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir

2003 yılından beri köşe yazarlığı yaptığı Vatan Gazetesi'nden, Cumhuriyet Ahali Partisi Parti Meclisi'ndeki görevi nedeniyle 27 Mayıs 2010 tarihinde ayrılmıştır

29 Mayıs 2010 tarihli Parti Meclisi'nde CHP Merkez Idare Kurulu'na (MYK) seçildi

3 Kasım 2010 tarihinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürürlükte bulunan tüzük uyarınca CHP'nin yönetimini belirledi CHP'nin Genel Sekreteri Süheyl Batum oldu

18 Aralık'taki Cumhuriyet Insanlar Partisi 15 Mucizevi Kurultay'ında 1089 oyla bitmiş Parti Meclisi üyeliğine seçildi

25 Aralık tarihinde toplanan Parti Meclisi kararıyla Tercih ve Hukuk İşlerinden Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi

Bunun yanında pazartesi ve cuma günleri Cumhuriyet Gazetesi'nde de köşe yazarlığı ve cuma günleri saat 2100'de Cem TV'de Ali Sirmen ile Ayıptır Söylemesiadlı kavga programını yapmaktadır

12 Haziran 2019 de yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde, Eskişehir milletvekili adayı oldu

Evli ve iki çocuk babasıdır *

858,467Konular
981,174Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt