Beignet (Fransız Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 100 gram tereyağı oda ısısındaYarım litre süt3 tane yumurta1 tane yaş maya1 nehir bardağı şekerAldığı kadar un Kızarmak için; Sıvı yağıÇelik tencere Beignet (Fransız Çöreği) Tarifi Yapılışı Un hariç hamuru için bütün malzemeler derin bir yoğurma kabına alınır karıştırılır Yavaş Yavaş un ek edelimPoğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğurulur Yoğurduğumuz hamur mayalanmaya bırakılırMayalanan hamur iki parçaya ayrılır merdane ile bir parmak kalınlığında açalım su bardağının ağzı ile keselim yada o boyutta yuvarlak aparatınız varsa onuda kullananbilirsinizKestiğimiz hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim, üzerini örtüp yeniden maylanmaya bırakalımMayalanan şekillerimizi akışkan yağında orta ateşte kızartalımol İsteğe bağlı tüketebilirsiniz Tavsiye çikolata marmelat ve reçel ile tüketilmesi nasihat edilir Yapacak olanlara basit gelsin sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur