iltasyazilim
FD Üye
Bekledikçe Lezzetlenen Mis Kokulu Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*125 gr margarin
*1 cay bardağı ayçiçek yağı
*1, 5 çay bardağı şeker
*1 su bardağı damla çikolata
*1 tatlı kaşığı silme tarçın
*1 adet vanilya
*Kabartma tozu
*1 adet portakal kabuğu (Tam bitme zamanı iken denemeye değer )
Üzeri için;
*Toz şeker
Bekledikçe Lezzetlenen Mis Kokulu Kurabiyem Tarifi Yapılışı Pişerken bile kokusuyla cezbeden bekledikçe lezzetlenen harika bir tarifini sizlerle paylaşmak istedim pişman olmazsınız çocuklar kadar bizlerinde çay keyfinde zevkle yiyeceği az kalorilik bir tarif)öncelikle yumurta ile oda ısısında olan margarini biraz karıştırıp krema haline getirelim sonra portakal kabuğunu rendeleyip şekeri ekleyip biraz mikserle karıştıralım şekerler erisin sonra yağımızı ekleyelim sırayla vanilya kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz sonra üstüne damla çikolatasını ekleyip harmanlayıp güzelce karıştırıp büyük parçalar alıp merdane yardımıyla serçe parmak kalınlığında açıyoruz ve şekillerle kesiyoruz evde kalıplarınız yoksa bir su bardağı ağzıyla da olur ve resimlerde görüldüğü gibi üzerine şeker serpiyoruz 180 derecelik fırında altı kızarıp üstü hafif pembeleşince tamamdır afiyet olsun
*2 adet yumurta
*125 gr margarin
*1 cay bardağı ayçiçek yağı
*1, 5 çay bardağı şeker
*1 su bardağı damla çikolata
*1 tatlı kaşığı silme tarçın
*1 adet vanilya
*Kabartma tozu
*1 adet portakal kabuğu (Tam bitme zamanı iken denemeye değer )
Üzeri için;
*Toz şeker
Bekledikçe Lezzetlenen Mis Kokulu Kurabiyem Tarifi Yapılışı Pişerken bile kokusuyla cezbeden bekledikçe lezzetlenen harika bir tarifini sizlerle paylaşmak istedim pişman olmazsınız çocuklar kadar bizlerinde çay keyfinde zevkle yiyeceği az kalorilik bir tarif)öncelikle yumurta ile oda ısısında olan margarini biraz karıştırıp krema haline getirelim sonra portakal kabuğunu rendeleyip şekeri ekleyip biraz mikserle karıştıralım şekerler erisin sonra yağımızı ekleyelim sırayla vanilya kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz sonra üstüne damla çikolatasını ekleyip harmanlayıp güzelce karıştırıp büyük parçalar alıp merdane yardımıyla serçe parmak kalınlığında açıyoruz ve şekillerle kesiyoruz evde kalıplarınız yoksa bir su bardağı ağzıyla da olur ve resimlerde görüldüğü gibi üzerine şeker serpiyoruz 180 derecelik fırında altı kızarıp üstü hafif pembeleşince tamamdır afiyet olsun