Beklemiş sütünüzün kalitesini arttırın Kaliteyi çoğaltmak için sütleri sırça yada daha serti, açık yada bulanık plastik şişeler içeren gizleme yada besleme kaplarında muhafaza edin Böylelikle sütün bileşenlerini kaybetmesini minimize etmiş olursunuz Sütün kalitesini arttırmak isteyen annelerin plastik saklama kapları kullanmaktan uzakta durması gerekir Plastik kaplarda saklanan sütte yağın ve yağda çözünen vitaminlerin kaybolma olasılığı artmaktadır (Arnold, 1999) Bebek için bu sütün hazırlanmış sütten daha yardımcı olduğunu bilen anneler saklama kutuları konusunda yerinde çözümler bulmuşlardır Sütün ısıtılması sırasında vitaminler kaybolur Fazla pozitif ısıda yada mikrodalgada süt ısıtılmamalıdır Sütün içinde olan özellikle C vitamini gibi bileşenleri etkisiz hale getirir Aradaki tahvil nasıl etkilenir? Bir Takım ahali bebekler biberonla beslendiklerinde anne ile arasındaki bağda problemlerin olabileceğini düşünmektedir Anne ile bebek her emzirme öncesi çaba veriyor ve sonunda göz yaşlarıyla ayrılıyorlarsa, ikisi arasındaki bono hasar görür Bazı durumlarda bebek biberonla beslediğinde anne ile arasındaki senet güçlenir Emzirmenin anneyle bebek arasındaki bağı güçlendirdiği düşüncesi emzirme esnasında bedensel temaslarının oldukça zinde olmasından kaynaklanır Benim bebeklerini biberonla besleyen annelere tavsiyem bebeklerini ister anne sütüyle ister hazırlanmış sütle beslesinler, bebeğin yeteri kadar beslendiğinden emin olmaları gerektiğidir Bebek biberonu tutabilecek değin büyüse bile benim tavsiyem annelerin tekrar tekrar bebeklerini kolları arasında beslemeleridir Biberonla beslenen bebekler cilt temasının zevkini keza gıda süreleri içinde keza de öteki zamanlarda çıkarabilirler Bebeği çıplak teninize değecek bir şekilde yetişmek kaçırılmayacak bir deneyimdir Araştırmalara tarafından anne sütünde bebeğin görüşünün gelişimini sağlayacak bileşenler bulunmaktadır Her iki göğüsten de bebeğin emmesini karşılamak her iki gözünün eşit bir şekilde gelişmesini sağlar Bebeğinizi biberonla beslerken benzer pozisyonda olmaya uyarı edin bu nedenle bu gelişimi hızlandırmaya destek eder Bebeğiniz göğsünüzü kabul edecek mi? İyi bir laktasyon uzmanlarına göre bebeğinizin bereketli bir şekilde hemencecik emmesi beklenen bir koşul değildir Bir Takım bebeklerin dört aylıktan itibaren emmeye başladıklarını duydum Bebeğinizi emzirmeyi ne süre bırakacağınızı nasıl anlayacaksınız? Buna karar verecek olanın siz olduğunu unutmayın ama yinede tecrübeli laktasyon uzmanlarından yardım alın Bir Takım anneler için bebeklerini sütten kesip biberonla doyurmak daha iyidir Bir Takım anneler için ise sütleri yeterli değildir Ve böylece normal beslenme aralarında emzirmekten mutluluk duyarlar seçme parça