Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bel ağrısı ile yaşamaktan sıkılanlar

Bel ağrısı ile yaşamaktan sıkılanlar
0
121

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Mektep devrinin bitmesiyle iş hayatına birinci adımlar atılır. İş hayatına nazaran daha esnek bir periyot olan eğitim periyodu nispeten hareketlidir. Bu periyot haber ve tecrübelerden en üst seviyede faydalanma imkânının olduğu bir devrandır. Çok çokça fizikî güç harcanmaz. Bunun bölgesine zihin olarak öğrenmeye adanmış bir periyottur. Eğitim periyodunun bitişi ile iş hayatına geçiş başlar. İş hayatı eğitim devrinden farklı olarak fizikî olarak daha ağır ve yorucu bir devirdir. Bu periyotta esnek olmayan bir mesai pratiği başlar. İnsanın kendine ayıracağı vakit diliminde azalma olur. Yaptığı işe nazaran de fizikî olarak yıpranma orantısı artar. Bir çiftçi ile bir memurun yıpranma hissesi birebir değildir. Yapılan işe nazaran değişen bir fizikî yıpranma laf hususudur. Lakin tüm işlerde çalışanların ortak rahatsızlığı ise bel ağrılarıdır. Velev en ağır işte velev en rahat işte çalışın sizi rahatsız eden bir bel ağrınız olabilir.

Masa başında ya da bilek gücüyle çalışan biri olsanız da bel ağrıları ile tanışmışsınızdır. Bel rahatsızlığı yalnızca taşınan yükle akıllıca orantılı ortaya çıkan bir rahatsız değildir. Yük taşımaktan çok vücut mekaniğinin bozulması sonucu bel ağrıları oluşumu daha ziyadedir. Bu sistemin bozulması içinde hareketsiz halde masa başında oturmakta kâfi bir sebeptir. Kusurlu yapılan yük kaldırma, ayakta durma, uzanma, oturma, yatma da bir müddet sonrasında istikrarın bozulması yol açar. Kaslar arasındaki istikrarın bozulması ile de eklemler arasında münasebette olumsuz cephede değişim olur. Bu biçimde hafif ağrı uyaranıyla başlayan süreç bir vade sonrasında içinden çıkılmaz bir hal alır. Ağrılar artık hiçbir halde geçirilemez hale gelir ve yönetim edilmeye çalışılır. Bu halde ağrılarla geçirilen devir ile kronik bel ağrısı edinilmiş olur.

Bel ağrısı ile yaşamaktan sıkılmayan yoktur. Bel ağrıları düğün, bayram, iş güç, tatil demeden sizi otururken, ayakta dururken ya da yatarken rahatsız edebilir. Günlük omurdaki veriminizi düşürür. Çalışma hayatınızı olumsuz tesirler. Aile hayatınızı dahi bir formda kısıtlar hale gelir. İş, aile ve hobilerinizde sizi bu halde rahatsız eden bir rahatsızlıkla yaşamak nispeten zordur. Yönetim edeyim mantığı ise bir vade sonra daha artan bir rahatsızlığa sebep olduğu için kusurlu bir mütalaadır. Bel ağrısıyla bir ömür sürmek kelam konusu değildir. Bel ağrısından kurtulmak gerekir. Bel ağrılarının bir formda hayat stilinizi değiştirmenize velev ruhsal olarak sizi olumsuz etkilemesine müsaade vermeden bunu yapmak çok daha değerlidir.

Bel ağrısı ile yaşamak istemiyorsunuz. Bundan kurtulmak istiyorsunuz. İşinize, eşinize, hobilerinize ve kalan hengamda kendinize sağlıklı bir vakit ayırmak sizinde hakkınız. Rahatsızlıkla yaşamayı öğrenmek kelam konusu olmadığı için bundan kurtulmak herkesin hakkıdır. Bel ağrıları toplulukta yaygınlaştıkça sıkıntıya tahlil arayanlar da çoğaldı. Farklı formüllerin doğuşu da bu taleple oldu. Bugün teknolojinin geldiği noktadan bakıldığında artık bel ağrılarıyla yaşamak zorunda olmadığınızı söyleyebilirim.

Sağlıklı, berhudar ve ağrısız günler dileğimle…

858,496Konular
981,870Mesajlar
29,907Kullanıcılar
Ahmet120938Son üye
Üst Alt