bel sağlığınız için 5 adım Yanlış oturmak, ani hareketler ve hareketsizlik gibi o kadar çok faktör, bel ağrılarının sebebi olabiliyor Oysa bel ağrılarından kurtulmak ve sağlıklı bir vücuda sahip elde etmek için uzmanların önerdiği şu 5 kurala uyarı etmeniz yeterli: * Ahenkli olarak her gün çalışma yapın Sırt ve karın kaslarınızı çalıştırın Bisiklet, yürüyüş, yüzme ve koşma gibi sporlar tavsiye edilen faaliyetlerdir Bu spor etkinliklerine ilave olarak sırt, karın , kalça ve uyluk kaslarını güçlendiren ve esneten egzersizler yaparak bel sorunları en üye indirilebilir Düzenli çalışma gerçekleştirmek; kasların ve eklemlerin çevresindeki bağların esnekliğini sürdürür ve korur * Ağır nesneleri kaldırmayın Ağır eşyaları iki eşit parçaya bölerek taşıyın Ağır cisimleri sürüklemek yerine itmeyi tercih edin * Ayaktayken bacaklarınızı gergin tutmayın Yatarken bacaklarınızın gergin olduğu pozisyonları seçim etmeyin * Dinç duruşu bulun Uzun vakit ayakta durmanız gerekiyorsa, omurganızın dikey olmasına dikkat edin Bir dizinizi hafifçe bükün ve pozisyonunuzu sık sık değiştirin Otururken; çok yüksek veya alçak iskemle veya koltuklarda oturmayın İskemlenin kol destekleri, kollarınızın yere paralel durmasını sağlamalı Omurganız düşey, beliniz destekli olsun * Baş seviyesinin üzerinden yerlere uzanarak iş yapmayın Yüksekteki yerler için bir tabure ya da sağlam bir meren kullanın 1548331840 1548331840 belsagliginizicin5adim5c4f628f73605belsagliginizicin5adim5c4f628f73605 http:wwwforumgenctrcomimagessignaturegif
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.