Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Belediye Başkanı, Ticaret Bakan Yardımcısı'ndan mazot kaçakçılığının görmezden gelinmesini istedi

Belediye Başkanı, Ticaret Bakan Yardımcısı'ndan mazot kaçakçılığının görmezden gelinmesini istedi
0
55

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
Belediye%2DBaskani%2DTicaret%2DBakan%2DYardimcisi%2Dndan%2Dmazot%2Dkacakciliginin%2Dgormezden%2Dgelinmesini%2Distedi%2D230421%2Ejpg

Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, "7 litre ceza nitekim bir ceza değil. Bu beşerler bizim insanlarımızdır” dedi. Güzelkaya'nın bu talebine sert bir lisanla karşılık veren Turagay, "Bizim burada yapmaya çalıştığımız, devletin koyduğu kanun, hukuk ve onunla ilgili yönetmeliklere gerçek biçimde uymamız" dedi.

Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Dilucu Hudut Kapısı'nda incelemelerde bulunduktan sonra Aralık ilçesine geçen Ticaret Bakan Yardımcısı İstek Tuna Turagay, iş adamları ve yöneticilerle bir ortaya geldi. Toplantıda sürücü ve nakliyeciler ismine kelam alan Aralık Belediye Lideri Mustafa Güzelkaya, nakliye bölümündeki meşakkatleri lisana getirerek, Turagay’dan mazot kaçakçılığının görmezden gelinmesini talep etti. 

Lider Güzelkaya, “Benim boynumda kalmasın. Sürücü esnafların ve vatandaşların şikâyetlerini lisana getireyim. Nakliyeci esnafımızın bana haklı olarak ilettikleri ve bakanımız geldiği vakit söylememi istedikleri talepleri var. Sürücüler, Serhat bölgesinde bulunan gümrük kapılarında TIR'ların 30 litre ile mahkemeye verilmediğini, bu uygulamanın bir tek Dilucu Gümrük Kapısı'nda olduğunu, bunların tutulduğu vakit mahkeme değil de bilgilendirilip mağdur olmamak istiyorlar. Birde bu 7-8 litre ceza sahiden bizim için problem oluyor. Burada vatandaşın en kolay ulaştığı şahıs benim ve ben burada belediye lideriyim. 24 saat halkın içinde olduğum için gece gündüz telefonum çalıyor. Sürücü arkadaşlar yakıt ikmali yapa yapa geliyorlar. Alışılmış sürücüdür, tamaha yenik düşüyor. Bidon ile 30 litre mazot gizlemiş burada tutulmuş lakin araç sahibinin haberi yok. Bu mazotu sürücü kendisine getirmiş ve araç sahibinin haberi yok. Aslında araç sahibi tenezzül etmez ancak araç sahibi sürücü yüzünden mağdur oluyor. Araç direkt mahkemeye veriliyor. Sürücü yakalanınca bu benim malımdır, nefsime yenik düştüm, kendime getirdim dese de araç sahibine rehin ve şerk konuluyor. TIR firması her sürücünün yanına bir bekçi bırakamaz ki. O yüzden araç sahipleri bu formda mağdur oluyor ve mahkemelik oluyorlar. Bu düşünceyi şahsen siz bakan beyefendiye bizim için iletin dediler. Bir de efendim burada 7 litre ceza sahiden bir ceza değil. Bu beşerler bizim insanlarımızdır” dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay ise, “Bu beşerler bizim insanlarımızdır. Bizim burada yapmaya çalıştığımız devletin koyduğu kanun, hukuk ve onunla ilgili yönetmeliklere yanlışsız biçimde uymamız. Artık 7 litre diyorsun, 7 litre olur 8, 9, 10 ve 20 olur. Sonuçta muhakkak kurallar konulduysa buradaki temel esas bu kurallara uymaktır” diye konuştu.

858,506Konular
983,076Mesajlar
33,113Kullanıcılar
tttySon üye
Üst Alt