Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Belgesiz eczane teknisyenlerine son kez belgelendirme eğitimi

Belgesiz eczane teknisyenlerine son kez belgelendirme eğitimi

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
Belgesiz%2Deczane%2Dteknisyenlerine%2Dson%2Dkez%2Dbelgelendirme%2Degitimi%2D229573%2Ejpeg

Eczacı Teknisyenleri Derneği Akdeniz Federasyonu temsilcileri, İskenderun şubesinin konut sahipliğinde bir ortaya geldi. Türkiye’de sıhhatte, eczanelerde, devlet hastanelerinde 90 bin üyenin halka hizmet sunduğunu belirten Konfederasyon Lideri Aydın Dağ, eczane teknisyenlerinin alınan kararla 5 yıl erken emeklilikten yararlandığını söyledi.

2007 yılında Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Eczacılar Birliği ve Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonu'nun ortak protokolü çerçevesinde 40 bin şahsa eğitim verdiklerini anımsatan Lider Dağ, "2008 yılında da birinci Eskişehir Üniversitesi'nde Eczacı Teknisyenleri Hizmet Yüksekokulu açıldı. Bugün 18 üniversitede kısmımız var.

2013'te de TBMM’de bir yasa çıkararak, Sağlık Bakanlığı, 19 Mayıs Üniversitesi ile yapılan görüşmeler sonucunda bir keze mahsus uzaktan eğitim verildi. Buraya 15 bin arkadaşımız müracaat etti. 9 bin arkadaşımız bu belgeyi almaya hak kazandı" dedi.

Eğitimler gerçekleştirilecek

2003’ten 2019’a kadar birçok sorun yüzünden eğitime katılmamış 20 bin üyenin bulunduğuna dikkat çeken Lideri Dağ, "Bu hususla ilgili çok gayret ettik. Husus, Cumhurbaşkanımıza kadar gitti. Son defa olmak kaydıyla 4 başka kurumun nezaretinde belgelendirme eğitimleri yapılacak. Üniversite, eğitim boyutu, Mesleksel Yeterlilik Kurumu ile birlikte bu eğitimleri vereceğiz. Bizim gayemiz 15 Ocak 2020’ye kadar bu işi bitirip eğitimi başlatmak" diye konuştu.

858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt