iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr patlıcan
3 domates
30 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İç malzeme için
250 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 domates
2 sivribiber
1 çay kaşığı karabiber
pulbiber
yenibahar
tuz
Beli kırık hazırlanışı
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor Şimdi sırada Şanlıurfa yemeği
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun Parmak kalınlığında doğrayın Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletip bol suyla yıkayın ve süzün
İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın Domateslerden birini yıkayıp rendeleyin Derin bir kapta kıyma, tuz ve baharatı karıştırın Karışımdan parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın
Güveç kabına sırasıyla birer dilim patlıcan ve köfte gelecek şekilde malzemeleri yan yana dizin Üzerlerine dilimlenmiş üç domatesi yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 3035 dakika pişirin Fırından alıp taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
500 gr patlıcan
3 domates
30 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İç malzeme için
250 gr orta yağlı kıyma
1 soğan
1 domates
2 sivribiber
1 çay kaşığı karabiber
pulbiber
yenibahar
tuz
Beli kırık hazırlanışı
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor Şimdi sırada Şanlıurfa yemeği
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun Parmak kalınlığında doğrayın Tuzlu suda 10 dakika kadar bekletip bol suyla yıkayın ve süzün
İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın Domateslerden birini yıkayıp rendeleyin Derin bir kapta kıyma, tuz ve baharatı karıştırın Karışımdan parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın
Güveç kabına sırasıyla birer dilim patlıcan ve köfte gelecek şekilde malzemeleri yan yana dizin Üzerlerine dilimlenmiş üç domatesi yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 3035 dakika pişirin Fırından alıp taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın