Ben bir TÜRK Genciyim Ben bir TÜRK Genciyim Her filiz gibi, her incecik beslendiğim bir toprak varTürk Tarihi işte bu toprakBen Türk Tarihi'nde yetişiyorumKökleri sağlam yerde Ben bir TÜRK Genciyim Bakmayın yaşımın ufak olduğuna, yüreğim Tanrı Dağı kadardır benimSesim buralarda çıkmıyor lakin bir Ötüken'e gidebilsem, kükrediğimde dağları bile sallarım Ben bir TÜRK Genciyim Ecdadım yelesi gür yağız atların sırtında büyümüşBen soy binemedim lakin o ecdadın torunuyumBütün dünya bana evladı Fatihan der Ben bir TÜRK Genciyim Kalbim yüksek dağların doruklarındaki karlar kadar temiz, duygularım Torosların bağrından kopan pınarlar dek berraktır benimBenim hayallerimi dudağı boyalı, tırnağı ojeli kızlar yok IŞIK HALKASI denen nazlı gelin süslerÖmrüm Kızıl Elma'nın ardındaki koşarak geçerBen hayatın her acısını yaşamadımAma öğrendim ve anladım oysa hakiki mutluluklar bir acının, bir çilenin ardındaki saklıdırİnsanlara baktım neyin gerisinde koşuyorlar diye; gördüm oysa kimileri para, ev, otomobil, kadın, makam gibi şeyler için çalışıyorlarUlaştığı zaman aradığı güzelliğin o olmadığını anlasa da nafileBir ömür bunların arkasında geçtikten daha sonra istediğin değin dizlerini döv ne menfaat?Kimileri de Allah rızası kazanmak için çalışıyorBelki karnı güya tok bunların, belki soğukta giyecek paltoları yok ama onlar Allah katında kutlu insan olacaklardırO ahali gibi elde etmek istiyorumPeşinden koşarken bir ülkünün;ayağıma dikenler batsa da dönmeden koşmaya ant içiyorum Ben bir TÜRK Genciyim Ve gelecekten çok umutluyumNiye mi?Tarihte bizim üstümüzde oynanan oyunlar savaş oyunlarıydıSavaşla bizi kökten silmek muhtemel değildirAma bugün kültürümle, dilimle, dini inançlarınla, ahlakımla oynamak isteyenler adeta köpek sürüsü gibi çevremi sarmışBen tarihte olduğu gibi bugün de yenilmiyorumÇevremi saran köpek sürüsünü bozkurt bakışımla korkutabileceğimi biliyorumBuna güveniyorum şayet Kürşad ile birlikte saray basan ismi meçhul 40 kahraman gibi, Çin'e akın eden binlerce kahraman gibi, Fatih'in İstanbul'u fethinde Alparslan'ın Bizans'ı yenmesindeki isimsiz kahramanlar gibi nice kahramanlar yetiştiren milletin son umuduyumVe kararlıyımÇevremdeki kültürel yozlaşmalara rağmen yoldan çıkmamaya kararlıyımBuhranların ve sıkıntıların girdabından uzaktan bir yerde kendimi bulduğum gün, işte o gün ben de bir kahraman gibi yaşayıp ölmeye kararlıyımÜstelik ben babam gibi çocuklarıma Arapça isimler koymayacağımBen yavrularımı Türkçe adlarla çağıracağımOnların önüne televizyon yok, Dede Korkut hikayeleri koyacağımBenim gibi yetişen cins bunu yapacakSonra yetiştirdiğimiz dava erleri arzuladığımız hayalleri getirip koyacak mezarlarımızın başucuna Ben bir TÜRK Genciyim Ben bir değil, milyonlarca TÜRK genciyimTÜRK gençliğinin sesiyim ben HAYKIRIYORUM! ARIYORUM! BEKLİYORUM! seçme parça