Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ben cocuk doktoru olmak istiyorum

ben cocuk doktoru olmak istiyorum
0
89

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
ben cocuk doktoru olmak istiyorum kac puanla tutar acaba????

Cevap: ben cocuk doktoru olmak istiyorum

Cocuk doktoru olmak icin yapmanız gerekenler şoyledir

Cocuk Doktoru olabilmeniz icin tıp fakultesinden mezun olup (6 yıl), tus sınavını kazanıp (tıpta uzmanlık sınavı), cocuk hastalıkları doktorluğu icin uzmanlık yapmanızgerekiyor yaklaşık 34 yıl

Cocuk Doktoru Olmak İcin Hangi Bolumu Secmek Gerekmektedir?

Pediatri

Pediatri cocuk hastalıkları ile uğraşan tıp dalıTıbbın cocuk sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenen onemli bir dalı Cocuk sağlığı ve hastalıkları temel sağlık hizmetlerinin muhim bir kısmını teşkil etmektedir Bunun ehemmiyeti genelde cocukluk devresinin bazı ozelliklerinden olduğu kadar toplumun yapısından ve sağlık ihtiyaclarından da kaynaklanmaktadır Bir ulkenin sağlık hizmetlerinin seviyesi bebek olum oranı ile olculur Bu oran ulkemizde oldukca yuksektir Bu yuzden hekimlere cocukların sağlığının korunması ve hastalıklarının iyileştirilmesi konusunda oldukca onemli gorevler duşmektedir İşte pediatrinin ana konusu bu gorevlerde hekime yol gostermektir

Turkiyede pediatri eğitimi dort senedir Bu ihtisası tamamlayan hekimlere pediatrist veya cocuk hastalıkları mutehassısı ismi verilmektedir Yurdumuzda ozellikle 1950li yıllardan itibaren pediatri gelişmeye başlamış ve pediatristlerin sayısı bu yıldan sonra hızla artmıştır Yurdumuzdaki en buyuk ve modern cocuk hastanesiHacettepe Cocuk Hastanesidir Tıp Fakultesi hastanelerinde cocuk sağlığı ve hastalıklarıkardiyolojihematolojinefrolojionko loji venoroloji gibi alt birimlere ayrılmış ve bu konularda uzmanlaşmış kişiler yetiştirilmiş ve yetiştirilmektedir

Cocuk Doktoru olmak icin oncelikle lise'den sayısal cıkışlı oğrenci olmak zorundasınızuniversite'de Tıp Fakultesine gitmelipediatri bolumunu okumanız gerekmektedir

858,498Konular
982,059Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt