Siz ne düşünüyorsunuz Hakan Ural'ın açıklamalarına?
Esra Elönü'nün 24 TV'de sunduğu "Arafta Sorular" isimli programa katılan Hakan Ural, açıklamalarıyla gündeme oturdu. Yandaş olduğunu söyleyen Ural'ın açıklamalarının bir kısmı şöyle:
"Ben şu an tabanına kadar yandaşım. Ben her vakit Türkiye Cumhuriyeti devletinin hizmetkarı, halkı tarafından seçilmiş vazifeli kim varsa tabanına kadar yanındayım. Bayrağımın tabanına kadar hürmetle yanındayım, hizmetkarıyım. Halkımın en küçüğünden, en büyüğüne kadar buyruğunda ve onların refahı için duacı bir bireyim ben"
"Bir insanın devletimin yanında olmasının aşağılanması kadar abes bir durum olabilir mi? Bugün kelamda karşım ismi altında birisi söylüyor ise yarın sen muktedir oldun geldin bu sefer sen yandaş mı oluyorsun? Bu abes durum"
"Aklı selim bir kişinin esasen bu seviyesizlikte algı yaratma uğraşı olmaz. Ben bu şahıslara karşılık vermeyi vakit kaybı olarak görüyorum. Ben bildiğim yanlışsız neyse onu söyleyen bir adamım. Devletimi, milletimi seviyorum. Bu ülke insanına büyük hürmetim ve sevgim var. Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük hürmet ve sevgi duyuyorum. Bu ayıp bir şey mi?"
"Benim büyüklerime, küçüklerime hürmetim var. Ben devletçi bir beşerim. Devletime hürmetim var. Allah devletime her vakit güç ve kuvvet versin. Devletimin temsil edildiği her yerde devletime hürmet gösterdiğimi belirtmem bile bana nazaran olağandışı. Biz bu türlü büyütüldük."
"Nasıl bu kadar kutuplaştık. Kutuplaşma her yerde var. Hayatı yaşarken bir ortadayız. Biz hayatı birbirine bağlı ve hürmetle sevgiyle yaşayan bir millet olmamıza karşın o kadar kutuplaştırdılar ki... Hayatın her alanında sevgiyle yaşayan millet olarak bugün farklı forma giydi diye insanlara saldırır olduk, beşerler birbirini öldürdü. Biz büyük çoğunluğu Müslüman olan, vatansever duygusu ile yaşayan millet, öznesi vatan – millet, bayrak olan bir toplumken nasıl olur da bu kadar hakaret eden, ayrışan bir millet haline geldi. Kelamda entelektüel, aydınlar ismi altında kendi halkından tiksinen, küçümseyen ve aşağılayan bir aydın kitlesi var."
"Bunların işi aşağılamak. Aydınlatamayan aydınlar onlar. Bu ülkeye ilişkin her şeyi aşağılıyorlar. Bu beşerler bir de kendine aydın diyor. Bu ülke hepimizin. Bu ülkenin kırmızı çizgileri olmalı nedir bu? Vatan, millet ve bayraktır. "
"Bugün Türkiye'ye düşman olan birinin bile zikredemeyeceği kelamları kendi devletine ediyorsan bu olağandışı bir şey. Kabul edilebilir bir şey de değil. Akılla da izah edilebilir bir şey değil bu.'Seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret ediyor"
Hakan Ural'a gelen toplumsal medya reaksiyonlarından kimileri şöyle:
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com