Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ben tipleri nelerdir?

Ben tipleri nelerdir?
0
68

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ben tipleri nelerdir?

Doğumsal pigmente nevus: Doğuşta mevcut olan bir ben konjenital pigmente nevus olarak adlandırılır % 1 bebekte bu benler gorulur Boyutları birkac milimetreden vucudun cok geniş alanlarını kaplayacak kadar olabilir Ozellikle cok geniş olanlarının melanom denen bir cilt kanseerine donuşme olasılığı vardır

Halo nevus: Bazı benlerin etrafı beyaz bir halka ile kaplıdır Bu tip benler cocuklukta ve ergenlik doneminde gorulur Herhangi bir zararları yoktur ve zamanla ortadaki ben ve beyaz halka ortadan kalkar Bazen renk değişikliği melanom denen cilt kanserinde de gorulebilir, eğer şuphe duyulursa biopsi almak gerekebilir

Ciller: Ciller kucuk acık kahve renkli duz deri lekeleridir ve genellikle acık renkli kimselerde gorulurler Genellikle guneşe maruz kalınan alanlarda bulunurlar ve yaz aylarında renkleri koyulaşır

Sıradışı benler: Sıra dışı benler Clark Nevus (Atipik nevus) olarak bilinrler Bu benler normal olmayan goruntudedirler Kenarları duzensiz, buyuk boyutta, sıklıkla melanom denen cilt kanserine benzer şekildedirler, fakat coğunlukla selimdiler Kaygı uyandıran gorunumlerinden dolayı gerekli olmadığı halde cerrahi olarak cıkarılabilirler Sıradışı benleri olan kişiler ozellikle ailelerinde melanom denen cilt kanseri var ise melanona yakalnma acısında risk taşırlar

Benlerdeki değişiklikler neyin belirtisi olabilirler?

Melanoma derinin pigment (boya) hucrelerinden kaynaklanan kanseridir Eğer bir ben buyukluğunu, şeklini veya rengini değiştirirse ve ya erişkin donemde yeni bir ben cıkarsa muhakkak bir dermatoloji uzmanı tarafından incelenmelidir Dermatologlar dermatoskopi denen bir yontemle benlerin goruntusunu buyuterek inceleyebilirler ve eğer gerekirse biyopsi de alabilirler

858,497Konular
982,018Mesajlar
30,001Kullanıcılar
juhjhbjnSon üye
Üst Alt