Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bence Banka Faizi haram değil...

Bence Banka Faizi haram değil...
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Arkadaşlar dini konulara bence diye başlamak önceleri çok saçma gelirdi ama artık düşünüyorumda bazı konuları başka kimselere sormaktansa kendi kararını vermek daha mantıklı Çünki dinimiz islam bir mantık dinidir Hep güzel, hoş ve mantıklı olan konuları savunur Buzamanakadar saçma olan hiç bir şeye rastlamadım sadece bi ara domuz eti haram olması çok saçma gelmişti ve araştırdımki haram olması saçma değilmiş ozaman anladım ki dinimiz nekadar büyük ve gerçek bi din Benim düşüncem şu Şimdi dinimizde islamın ve imanın şartları var kesin yüce allahımızın emirleri Bunlara neden diye yorum getirmemiz çok saçma Birde bizim vicdanımız var Bu şartlar ve buna benzer açık şartlara uymak zorundayız bunlar bizim dinen borcumuz Bunun dışında gelişen konuları başkalarına sormak yerine mantığımıza ve vicdanımıza bakarak çözebiliriz Dinimiz faizi haram kılmıştır Ama hangi faizi Bir kişi çocuğunu okutmakta çok zorlandığını ve bunun içinde borca ihtiyacı olduğunu söylerse eğer bu kişiye faizle borç vermek çok günahtır şahsen benim vicdanım rahat etmez Çünki bizim dinimizde fakire yardım etmek emredilir Zekat gibi Ama banka faizi daha değişiktir Yani bankaya verdiğiniz paranın karşılığında bankada size küçük bi para veriyorsa burada kimse zarar görmemektedir Bi önceki örnekte fakir olan kişi çok zarar görüyordu bu yüzden haram Ama banka zarar görmez Olayda 2 kişi var biri banka diğeri siz Banka size para veriyo ister 5 verir ister 10 siz kimsenin hakkını almış kullanmış sayılmazsınız
Bankalar günah merkezleri değildir Ekonomideki dengeyi sağlayan bir millete çok büyük kazanç sağlayan bi kuruluştur Yaşadığımız dönemde Bankalar olmasa insanların yarısı ev yada araba sahibi olamaz Şu devirde hem kira ödeyip hemde ev alacak imkan yok arkadaşlar bunu kabul etmek lazımdır ama kiradan biraz daha fazla banka taksidi ödenerek 15 yıl sonra ev sahibi oluna bilir Bir kişi yada kuruluş istediği kişye istediği kadar para verir Burada kimse zarar görmüyosa mantığa aykırı bi durum yoktur

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt