Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Benî Âdem (Âdemoğlu)

Benî Âdem (Âdemoğlu)
0
179

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İnsanoğlu
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki:
Ey Benî Âdem! Yiyin, için, isrâf etmeyin Çünkü Allahü teâlâ, isrâf edenleri sevmez (A'râf sûresi: 31)
(Ey Benî Âdem!) Şeytana itâat etmeyin, o size apaçık bir düşmandır diye size Kur'ânı kerîmde bildirmedim mi? (Yâsîn sûresi: 60)
Allah katında Benî Âdem'den daha şerefli bir varlık yoktur (Hadîsi şerîfŞa'bulÎmân)
Ey Benî Âdem! Benim malım, benim malım dersin O maldan senin olan; yiyerek yok ettiğin, giyerek eskittiğin ve Allah için vererek sonsuz yaşattığındır (Hadîsi şerîfSahîhi Müslim) Mağrûr olma Benî Âdem! Ölmemeğe çâren mi var? Yakası yok ak gömleği, Giymemeğe çâren mi var?
(Yûnus Emre)

Similar threads

Dört büyük melekten biri Peygamberlere vahy getirmek, onlara Allahü teâlânın emir ve yasaklarını bildirmekle vazîfeli melek Buna Cibrîl, Rûhulemîn, Rûhulkuds, Nâmûsı ekber de denir Âyeti kerîmede meâlen buyruldu ki: Gerçekten Cibrîl, Kur'ânı kerîmi, Allahü teâlânın izniyle senin kalbine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki: Onu hâtırla ki meleklere, Âdem'e secde edin demiştik de, iblîsten başka bütün melekler hemen secde etmişlerdi Ancak iblîs yüz çevirip, kibirlendi ve kâfirlerden oldu (Bekara sûresi: 34) Allahü teâlâ, iblîse; Ben sana secde ile emr etmiş iken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Müslümanların ibâdet yaptıkları yer Allahü teâlâ âyeti kerîmelerde meâlen buyurdu ki: De ki: Rabbim adâleti emr buyurdu Her mescidde yüzünüzü kıble tarafına çevirin ve dinde samîmi olarak O'na ibâdet edin İlkin sizi nasıl O yarattı ise, yine O'na döneceksiniz (A'râf sûresi: 29) Ey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
197
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyuruyor ki: Ey Resûlüm! Mü'min kadınlar, Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zinâ etmemek, kız çocuklarını öldürmemek, herhangi bir iyilik husûsunda sana isyân etmemek üzere, seninle bî'atleşmeye geldikleri zaman bî'atlerini kabûl et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyuruyor ki: Ey mel'ûn! Âdem'e niçin secde etmedin? (buyurunca) İblis dedi ki: Ben ondan daha hayırlıyım Beni ateşten onu ise topraktan yarattın (A'râf sûresi: 12) Dünyâ (Allahü teâlânın râzı olmadığı, âhirete zarar veren şeyler) mel'ûndur Dünyâda, Allahü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt