Çınarlı kubbeli mavi bir liman neresi?
Tam yüz bin eliyle dokunur bize, İstanbul'a, tam yüz bin gözüyle seyreder bizi, İstanbul'u. Yani bu 'çınarlı, kubbeli mavi liman'ı; İstanbul'u… * Nazım Hikmet Ran'ın asıl doğum tarihi 15 Kasım 1901'dir (bazı kaynaklarda 20 Kasım).
Mavi Liman bestecisi kimdir?
nazım hikmetin daha çok "çok yorgunum" adı ile bilinen ve bestelenmiş şiiri…
Cem karaca Mavi Liman kim yazdı?
Memleket şairi Nazım Hikmet'in; dinleyen herkesin gözünde mavi bir liman hayalinin canlanmasına neden olan şiirinin Romen Kaptan Gheorghe'ye yazıldığını bilir misiniz? Deniz edebiyatının sembol şiirlerinden Mavi Liman'ın gerçek kişilerin anlatımıyla günümüze ulaşan hikayesini Levent Akson yazdı….
Kaptan kimin şiiri?
Edebiyatımızın en üretken yazarlarından olan Attilâ İlhan'ı “Kaptan” şiiriyle anıyoruz. En altta, şiiri Attilâ İlhan'ın kendi seslendirmesiyle dinleyebilirsiniz.
Mavi Liman şiiri hangi kitapta?
Mavi Liman/Nazım Hikmet Ran – 1000Kitap. Çok yorgunum, Beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın Çınarlı, kubbeli mavi bir liman Beni o limana çıkaramazsın. Çok yorgunum.
Cem Karaca Çok Yorgunum sözleri kime ait?
yanlış bilinmiyorsa nazım hikmetin mavi liman adlı şiirin cem karaca'nın elinde şarkı olmuş halidir…
Çok yorgunum şiiri kime ait?
cem karaca'nin bence en iyi sarkisi (hos baska sarkisini bilmiyorum ). yanlış bilinmiyorsa nazım hikmetin mavi liman adlı şiirin cem karaca'nın elinde şarkı olmuş halidir…
Çok Yorgunum sözleri kime ait?
Parça, aslında Nâzım'ın efsane şiirlerinden biri: Mavi Liman isimli bu derin dörtlük, şairin sıla hasreti ile kaleme aldığı birçok güzelliğinden biri olarak biliniyor. Bu anlamlı dizeleri, şairin kendi sesinden de resmi kanalından dinleyebilirsiniz: Çok yorgunum, beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın.