Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Benî Hâşim (Hâşimoğulları)

Benî Hâşim (Hâşimoğulları)
0
166

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Peygamber efendimizin dedesi Hâşim bin Abdi Menâf'ın soyundan gelenler
Allahü teâlâ, İsmâil (aleyhisselâm) evlâdından Kinâne ismindeki kimseyi ve onun sülâlesinden, Kureyş adlı zâtı beğenip, seçti Kureyş evlâdından da, Benî Hâşim'i seçti Onlardan da, beni beğenip seçti (Hadîsi şerîfİmâmı Müslim)
Ey Benî Hâşim! Nefslerinizi ateşten (Cehennem'den) koruyunuz Ey kızım Fâtıma, nefsini ateşten kurtar Çünkü sizleri kurtarmak için Allahü teâlânın sizinle ilgili irâdesini önleyecek hiçbir şeye sâhib değilim ( Hadîsi şerîfMişkât)
Kureyş kabîlesi; Hâşimî, Emevî, Nevfel, Abdüddâr, Esed, Teym, Mahzûm, Adiy, Cumah ve Sehm adında on kola ayrılmıştı Zemzem dağıtmak ve Kâbe'yi tâmir ve tezyîn (süsleme) işi, Benî Hâşim'e verilmişti (Muhammed Nişancı)

Similar threads

Allahü teâlâ, İsmâil (aleyhisselâm) evlâdından Kinâne ismindeki kimseyi ve onun sülâlesinden, Kureyş adlı zâtı beğenip, seçti Kureyş evlâdından da, Benî Hâşim'i seçti Onlardan da, beni beğenip seçti (Hadîsi şerîfİmâmı Müslim) Ey Benî Hâşim! Nefslerinizi ateşten (Cehennem'den) koruyunuz Ey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Beni Haşim ( haşimoğulları ) kimdir? Peygamber efendimizin dedesi Haşim bin Abdi Menaf'ın soyundan gelenler Allahu teala, İsmail (aleyhisselam) evladından Kinane ismindeki kimseyi ve onun sulalesinden, Kureyş adlı zatı beğenip, secti Kureyş evladından da, Beni Haşim'i secti Onlardan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Muhammed aleyhisselâmın nûru, Âdem aleyhisselâmdan itibâren temiz babalardan ve temiz analardan geçerek gelmiştir Kur ’ânı kerîmde Şu ’ârâ sûresi 219 âyetinde meâlen; “Sen, yâni senin nûrun, hep secde edenlerden dolaştırılıp, sana ulaşmıştır buyrulmaktadır Nitekim Peygamber efendimiz hadîsi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Peygamberimizin Ecdadı Muhammed aleyhisselâmın nûru, Âdem aleyhisselâmdan itibaren pak babalardan ve temiz analardan geçerek gelmiştir Kur ’ânı kerîmde Şu ’arâ sûresi ikiyüzondokuzuncu (219) âyetinde, “Sen, ya ’ni senin nûrun, defalarca secde edenlerden dolaştırılıp, sana ulaşmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
310
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt