iltasyazilim
FD Üye
Benim Aşurem Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı pirinç
*2 su bardağı fındık
*2 su bardağı badem
*2 su bardağı süt
*2 portakalın kabuğu ve kendisi
*2 tane elma
*1 çubuk tarçın
*10 tane karanfil
*2 tatlı kaşığı buğday nişastası
*800 gr kuru incir
*800 gr kuru kayısı
*800 gr kuru üzüm
*Şeker (damak zevkinize göre)
Süslemek için:
*Nar
*Ceviz
*Tarçın
Benim Aşurem Tarifi Yapılışı Ben aşureyi yapmaya bir gece önce başlarım Fasulye ve nohutu ayrı ayrı üzerine sıcak su koyarak ıslatırım Aşurelik buğdayında sarı suyu çıkana kadar kaynatır sonra o suyu döküp yine sıcak su ile ıslatırım Bademi bir cezveye koyup bir taşım kaynatırım sonra bademlerin üzerine soğuk su tutarım böylece bademin kabukları daha kolay soyulur Karanfillerin üzerine de sıcak su koyup bırakırım Kayısı ve incirleri küçük küçük doğrarım
Ertesi gün nohut, fasulye ve buğdayı haşlarım Büyükçe bir tencereye pişmiş olan buğdayı, nohutu ve fasulyeyi üzerlerini örtecek kadar su ekleyerek 5 dakika kaynatırım Bu arada doğramış olduğum kayısı, kuru üzüm ve incirleri bol suyla yıkarım (Özellikle inciri siyah suyu çıkana kadar yıkarım) Kaynayan buğday, fasulye ve nohutların üzerine önce kayısı ve kuru üzümü eklerim onlar da 10 dakika kaynar, onlar kaynarken portakal kabuğunu ve çubuk tarçını atarım Doğramış olduğum elmaları ve portakal dilimlerini de eklerim Bu arada kaynayan aşureye katılaştıkça sıcak su eklerim Akşamdan hazırladığım karanfil suyunu da eklerim
Kaynamaya devam eden aşureye süt ve nişasta (nişastayı soğuk süte karıştırıp sonra ısıtırım) karışımını da eklerim Badem ve fındıkları da karıştırıp kuru incirleri de şekeri de ekler 5 dakika daha kaynatıp içindeki çubuk tarçını çıkararak ocaktan alırım
Kaselere doldurup üzerini ceviz, nar ve tarçın ile süslerim Afiyet olsun
*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı pirinç
*2 su bardağı fındık
*2 su bardağı badem
*2 su bardağı süt
*2 portakalın kabuğu ve kendisi
*2 tane elma
*1 çubuk tarçın
*10 tane karanfil
*2 tatlı kaşığı buğday nişastası
*800 gr kuru incir
*800 gr kuru kayısı
*800 gr kuru üzüm
*Şeker (damak zevkinize göre)
Süslemek için:
*Nar
*Ceviz
*Tarçın
Benim Aşurem Tarifi Yapılışı Ben aşureyi yapmaya bir gece önce başlarım Fasulye ve nohutu ayrı ayrı üzerine sıcak su koyarak ıslatırım Aşurelik buğdayında sarı suyu çıkana kadar kaynatır sonra o suyu döküp yine sıcak su ile ıslatırım Bademi bir cezveye koyup bir taşım kaynatırım sonra bademlerin üzerine soğuk su tutarım böylece bademin kabukları daha kolay soyulur Karanfillerin üzerine de sıcak su koyup bırakırım Kayısı ve incirleri küçük küçük doğrarım
Ertesi gün nohut, fasulye ve buğdayı haşlarım Büyükçe bir tencereye pişmiş olan buğdayı, nohutu ve fasulyeyi üzerlerini örtecek kadar su ekleyerek 5 dakika kaynatırım Bu arada doğramış olduğum kayısı, kuru üzüm ve incirleri bol suyla yıkarım (Özellikle inciri siyah suyu çıkana kadar yıkarım) Kaynayan buğday, fasulye ve nohutların üzerine önce kayısı ve kuru üzümü eklerim onlar da 10 dakika kaynar, onlar kaynarken portakal kabuğunu ve çubuk tarçını atarım Doğramış olduğum elmaları ve portakal dilimlerini de eklerim Bu arada kaynayan aşureye katılaştıkça sıcak su eklerim Akşamdan hazırladığım karanfil suyunu da eklerim
Kaynamaya devam eden aşureye süt ve nişasta (nişastayı soğuk süte karıştırıp sonra ısıtırım) karışımını da eklerim Badem ve fındıkları da karıştırıp kuru incirleri de şekeri de ekler 5 dakika daha kaynatıp içindeki çubuk tarçını çıkararak ocaktan alırım
Kaselere doldurup üzerini ceviz, nar ve tarçın ile süslerim Afiyet olsun