iltasyazilim
FD Üye
Benim Poğaçam (Mayasız Basit pratik Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt (suda koyabilirsiniz)
*1 yumurta (sarısı üzerine)
*1 Kabartma tozu
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*354 su bardağı un (una göre değişebilir)
İçine isteğe bağlı;
*Peynir
*Patates
*Kıyma
Benim Poğaçam (Mayasız Basit pratik Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Fazlasıyla pratik bu ölçülerle tam bir tepsi olan ve ani misafirlere mayalı poğaça tadı verecek bir ikram
1
*Tüm sıvı malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz
*Kontrollü olarak un eklemesini yaparak kabartma tozu ve tuzunuda ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz
*Gayet yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Çok un eklemiyoruz
*Yoğurma işi bitince hamurumuzu kabımızda güzelce toparlayıp, üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
*Yarım saat sonra hamur bir kendini bir tık salmış olacaktır, cıvıdı diye paniklemeyin
*Sonra ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlayıp yine elimizde avuç içi kadar açıp peynirini yada ne isterseniz onu ekleyip uçlarını kapatıyoruz
*Üzerine yumurtasını sürüp altlı üstlü fırınımızı yakarak üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt (suda koyabilirsiniz)
*1 yumurta (sarısı üzerine)
*1 Kabartma tozu
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*354 su bardağı un (una göre değişebilir)
İçine isteğe bağlı;
*Peynir
*Patates
*Kıyma
Benim Poğaçam (Mayasız Basit pratik Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Fazlasıyla pratik bu ölçülerle tam bir tepsi olan ve ani misafirlere mayalı poğaça tadı verecek bir ikram
1
*Tüm sıvı malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz
*Kontrollü olarak un eklemesini yaparak kabartma tozu ve tuzunuda ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz
*Gayet yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Çok un eklemiyoruz
*Yoğurma işi bitince hamurumuzu kabımızda güzelce toparlayıp, üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
*Yarım saat sonra hamur bir kendini bir tık salmış olacaktır, cıvıdı diye paniklemeyin
*Sonra ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlayıp yine elimizde avuç içi kadar açıp peynirini yada ne isterseniz onu ekleyip uçlarını kapatıyoruz
*Üzerine yumurtasını sürüp altlı üstlü fırınımızı yakarak üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz