benimle ölebilir misin ? Sevgili! Seninle ''hüzne sürgün aşıklar'' ülkesinde birer köşebaşı tutalım Sen Adem ol,ben Havva Kirpiğimde asılı olsun bir aşk masalı Dekor vuslattan uzak,bakış mutluluktan kovulmaya tutsak Benim uğrumda cennetten kovulmayı göze alabilir misin? Bir dudağı elmaya benzetme hayalini de alıp yüreğimde ölebilir misin? Titreyen bir rüzgar alıp götürsün tüm şeytansı arzularımızı Avuçlarımızda oysa yıldızları yatıralım her gece teneşire Kefenlere saralım tüm platonik aşkları Diyorum fakat sevgili! Sen özgürlüğe sevdalı bir güvercin ol,ben hüzünkovan kuşu Ötüştüğümüz lisan diğer diğer olsun Lanetlenmiş aşk diyalogları ikimizden de uzaktan olsun Sen koyu kırmızı karanfilleri sev,ben ateş kırmızısı gülleri Sen hercai menekşeleri sev,ben sardunyaları Literatürde ama tüm anlamları tersyüz edip sevda bahçelerimde ölebilir misin? Sevgili! Yağmurlar diyorum Yağmurlar ıslatmasın ikimizi yanyana,çıldırasıya Yağmurun usulluğunu ve toprak kokusunu harmanlayarak,bölüşelim rengini Sen tutkunun rengi kırmızıyı al,ben kasvetin rengi siyahı Diyorum fakat sevgili! Ben taşırım bütün matemi,kederleri ve başıboşluk sancılarını Kıyamam sana,sen de taşı asil ruhlar da vuku bulan aşkları Benim yürüdüğüm kaldırımlar hazan yaprakları Senin yürüdüğün kaldırımlar bahar cıvıltıları dolsun Leylak rengi şiirler senin,solgun aşk şiirleri benim olsun Bir dama tahtasının siyahı ve beyazı gibi karışalım demiyorum oysa birbirimize Hayatın siyahını süzüp ve takıp özgürlüğün beyaz kanatlarını, gri düşlerim de ölebilir misin? Sevgili üzül diye söylemiyorum inan! Benim avuç içlerimde ama teri yalayan dudaklar başka Senin dudaklarının uzandığı avuçlar başka olsun Ellerinle asla kenetlenememiş parmaklarımı da unut gitsin Bir ömür benimle kal demiyorum oysa sana! Sadece son nefesimiz benzer olsun Hayat yolculuğuma son noktayı koyarken Gönül rızasıyla son bir kez bakıp şu kahpe dünyaya Son bir derin nefes çekip ciğerlerine benimle ölebilir misin? seçme parça