Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

benjamin franklin hangi alanlarda hizmet etmiştir

benjamin franklin hangi alanlarda hizmet etmiştir
0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
benjamin franklin hangi alanlarda insanlığa hizmet etmiştir

Benjamin Franklin, 1706 Boston doğumlu, cok yonlu bir kişilik oldu 10 yaşından sonra resmi bir eğitim olmadan, o kendi kendine yazar kendi satirik makaleler, bilim adamı, mucit, aktivist, politikacı, diplomat ve devlet adamı icin tanınmış oğretildi

Unlu buluşların Armonica Franklin Soba, paratoner, Cift odaklı gozluklerin, Harita Gulf Stream, yaz saati ve kilometre sayacı bazıları şunlardır

Benjamin Franklin buluşlar:

1761 yılında Franklin uygun boyutu ve kalınlığı, herhangi bir ihtiyacı arac ayarı icin su doldurmak icin olmadan uygun bir adım oluşturdu ile gozluk kullanan kompakt Armonica onun surum icat etti

Franklin ocağını Ben Franklin bir başka onemli buluşu oldu Varken geri bir hava kutusu vardı onunde, bu soba cevirme gibi bir başlık vardı Soba icinde flues yapılandırmasının yeni yontem ocaklar onceki tasarımlara gore ısı iki katı miktarda uretmek icin daha az ahşap kullanıldı

Franklin 1752 bu yıldırım şey elektrik onun ucan ucurtma deneyler aracılığıyla bir gozlem yıldırım ahşap yapılar buyuk yangınların neden izlediğini kanıtladı Bu kanıtlamak icin, o paratoner icat etti Gokyuzu bu cubuk noktaları bir ucu ve diğer ucunu da evin altında en az on metre topraklanmış bir tel bağlı Yıldırım ucretleri hangi yere binalara zarar vermeden gonderir bu cubuk tarafından ilgi vardır

Cift odaklı gozluk 1784, nereye lensler her iki kısa ve uzun mesafeleri gormek icin tek bir kare uyum edildi icat edildi Uzun mesafe lens ve kısa mesafe icin objektif ust cercevenin altında yerleştirildi yerleştirilmiştir

Amacıyla posta teslim icin en iyi yolları analiz etmek icin 1775 iken bir posta bakanı olarak gorev yılında Franklin olcmek icin kilometre kilometre sayacı icat etti

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt