Benler kanser habercisi mi? Bekerecioğlu yaptığı açıklamada, insan vücudunda ''ben'' denilen birçok süre koyu renkli lezyonlar bulunabildiğini, benlerin sayısında yaşla birlikte yükselme yaşanabildiğini ve bir insanın yaşamı baştan başa yaklaşık 100 adet beni bulunmasının alışılagelmiş olduğunu belirtti Benlerin insan vücudu için gerekli olduğuna ve vücutta artık hücreleri temizleyerek çöp kutusu görevi gördüğüne göze çarpan eden Mehmet Bekerecioğlu, bazı benlerin ise ayrı tutulması gerektiğini açıklama etti Bekerecioğlu, ''Her ben kötü değildir, kötüye dönmez (kanserleşmez) Benlerde şahsiyet ve mizaç değişikliği varsa, takip edilmeli ve gerekirse çıkarılmalıdır'' dedi Benlerde, herhangi bir kaşıma ve sürtme olmadan kendiliğinden bir takım değişiklikler olduğunu anlatan Bekerecioğlu, bunları ''benin baştan savma ayla gelmesi, sınırlarının ve etrafının girintili çıkıntılı olması, renginde değişiklik, benin çapının ve kabarıklığının artması'' biçiminde açıkladı Bu değişikliklerden biri ya da bir kaçının oluşması durumunda derhal bir plastik cerrahi uzmanına başvurulması gerektiğine dikkat çekici eden Bekerecioğlu, şöyle devam etti: ''Bazı benler doğuştan vardır doğuştan olan benlerin çocuğun vücudunu kapladığı bölge önemlidir Bu bölge büyüdükçe, bu benler üzerinden gelişecek cilt kanseri riski de artar Bu benlerin erken yaşlarda çıkarılması gerekir Daha Sonra ortaya çıkan benlerin karşılıklı özelliği ise güneş ışınlarına maruz kaldıkça kötüye dönme potansiyellerinin artmasıdır O yüzden güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınılmalı, güneşten koruyucu kremler ile ışınların zararlı etkileri azaltılmaya çalışılmalıdır Benlerin kötüye dönme potansiyelleri, genetik yatkınlıkla da ilgilidir Her ben fena değildir, lakin benlerin sayısı fazla olan kişiler risk taşıyabilir Keza, açık tenli elde etmek da bir risk faktörüdür Benler ile oynanmamalı ve tahriş edilmemelidir'' AA 1548724447 1548724447 benlerkanserhabercisimi5c4fa8e4ac046benlerkanserhabercisimi5c4fa8e4ac046 http:imagehaber7comhaberhaber7photos380420080824013448824