Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Benleriniz çoğalırsa,

Benleriniz çoğalırsa,
0
30

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Benleriniz çoğalırsa, BENLERDEKİ DEĞIŞTIRME YA DA SAYILARINDAKİ ARTIŞ Doğumla birlikte ya da doğumdan daha sonra renkli kir ve şişmiş çıkıntılar biçiminde gelişen ''ben''lerin sayısının artması, renginde ve boyutunda değişiklik meydana gelmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiği bildirildi Bursa'da tahsis yapan Doç Dr Ersoy Hazneci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cisim rengini veren maddeyi (melanin) sentezleyen hücrelerin (melanositler) oluşturdukları sevecen cilt oluşumlarına ''ben'' denildiğini söyledi Hazneci, ''ben''lerin ilk 30 yılda çıkış sıklığının artarak devam ettiğini, 40'lı yaşlarda ise en üst düzeye ulaştığını dile getirerek, bu yaştan sonradan ''ben'' oluşumunun yavaşladığını vurguladı Bir insanın onlarca ''ben''inin olabileceğini açıklayan Hazneci şöyle konuştu: ''Gözlemler, ben sayısının 100'ün üstünde olanlarda ben kanseri riskinin arttığını göstermektedir Güneş ise benlerin oluşumunda ve mevcut benlerin kansere dönüşümünde en önemli faktördür Benlerimizi peşine düşüp takip ederek, kanser riskinin artıp artmadığını az da olsa anlayabiliriz Benimizin renginde, boyutunda, alışılagelmiş cilt ile birleştiği hudut çizgilerinde oluşan şartların değişmesi dikkatlice incelenmelidir Ben üzerinde kaşıntı, sızı, kanama, yara açılması, boyutlarında ve görüntüsünde seri değişiklikler de kanser şüphesi uyandırmalıdır Değişim saptadığımızda mutlaka deri hastalıkları uzmanlarına başvurmak gereklidir Doktorunuz benlerinizi inceleyerek, gerekli görürse biyopsi alarak kanser varlığı konusundaki şüpheleri kesin sonuca ulaştıracaktır'' Doç Dr Ersoy Hazneci, yetişkinlerdeki yeni benlerin dermatologlarca değerlendirilmesinin içten bir yaklaşım olacağını belirterek, ''Yeni çıkan benlerin şekil, boyut ve renkleri diğer benlerinizden farklıysa ya da ben sayısında süratli (aylar içinde onlarca ben) artma olduğu takdirde mutlaka bir dermatoloğa başvurulmalıdır'' dedi Uyumlu olarak bütün ceset benlerinin denetleme edilmesi gerektiğine dikkati çeken kaydeden Hazneci, şöyle devam etti: ''Sistemli bir şekilde yukarıdan aşağıya tüm deri bölgeleri her ay teftiş edilmeli ve değişikliklerin (renk, çap, asimetri, bere) olup olmadığına bakılmalıdır Varsa dermatoloğa başvurulmalıdır Yılda bir kere benlerimizin dermatologlarca yoklama edilmesi yerinde olacaktır Artmış riske sahip şahısların 6 ayda bir dermatologlarca kontrolü uygundur Bir bende kanser riski varsa dermatologlar tercihen tümünü veya bir kısmını kolay bir teşebbüs ile alarak incelenmek üzere patologlara gönderecektir Sonuç olumlu gelirse yeniden bir işlem gerekmeyecek, benleriniz peşine düşüp takip edilmeye devam edilecektir''  

858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt