Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Benoist Ali Selman Kimdir Kısaca

Benoist Ali Selman Kimdir Kısaca
0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Benoist Ali Selman Kısaca Hayatı

Benoist Ali Selman Kısaca Yaşamı

Fransız Dr Benosit Ali Selman kendi ağzından yaşamını şoyle anlatıyor

Ben bir doktorum ve koyu katolik bir aileye mensubum Fakat doktorluğu meslek olarak secmem ve pozitif, tabii ilmlerle meşgul olmam, bende hıristiyanlığa karşı buyuk bir nefret uyandırmıştı Din hususunda aile fertlerimle aynı fikirde değildim Evet, buyuk bir Halık yaratıcı vardı ve ben de Ona, yani Allahu tealaya inanıyordum Fakat hıristiyanlığın, bilhassa katoliklerin bu buyuk yaratıcı etrafında meydana getirdikleri turlu turlu garib ilahlar, oğullar, Ruhulkudsler, İsa aleyhisselamın Allahın oğlu olduğunu isbat icin akıl almaz uydurmalar ve daha bir takım hurafeler, ayinler, turlu turlu merasimler, beni Allahu tealaya yaklaştırmıyor, aksine Ondan uzaklaştırıyordu

Artık kararımı vermişdimMusluman dostlarıma gitdim ve musluman olmak icin ne yapmak lazım geldiğini sordum Bana “Kelimei şehadet soylemesini ve manasını oğrettiler Ben yukarda da soylediğim gibi, bunun yarısını, yani “Bir tek Allah vardır kısmını musluman olmadan evvel kabul etmiştim Geri kalan “Muhammed aleyhisselam Onun resuludur kısmını da kabul etmek hic guc olmadı Artık İslam dini hakkında neşrolunmuş ciddi eserleri incelemeğe başladım Bunların arasında Malik Bin Nabinin cok guzel bir eseri olan “Le Phéne Coraniquei okuduğum zaman, Kuranı Kerimin ne muazzam bir eser olduğunu hayret ve taktir ile gordum Bundan ondort asır once indirilmiş bu Allah kitabında yazılı olanlar, bugunku ilmi ve fenni araştırmaların neticelerine tamamiyle uymakdadır Hem ilim ve fen ve hem de ictimai faaliyetler bakımından, Kuranı Kerim, yalnız bugunun değil, aynı zamanda yarının da kitabıdır

1953 senesi 20 Şubat gunu Paris Camiine giderek orada muftu efendinin ve şahidlerin huzurunda İslam dinini resmen kabul ettim ve Ali Selman ismini aldım

858,467Konular
981,168Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt