iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500600 gr Mantar
75 gr Tereyağı
23 Tatlı kaşığı Konyak
1 Tatlı Kaşığı Un
14 Litre Taze Çiğ Krema
1 Demet Maydanoz
12 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Mantarların hemen dibinden saplarını kesin, topaklı köklerini çıkarıp soyun Nemli bir bezle baş kısımlarını temizleyin
Tereyağını genişce bir tavada eritin Tam sararmadan mantarları ekleyin Baş kısımlarını bütün bütün, saplarını da ikiüç parçaya ayırmış olarak atmalısınız yağa Harlı ateşte iki dakika pişirin Bu arada tahta kaşıkla karıştırın ve mantarlar yağı çekince konyak döküp alevleyin Alevin sönmesine yakın tuz ve biber atın
İnce kıyılmış maydanozu ekleyin, tiritini koyulaştırmak için harlı ateşte pişirmeye bırakın Üstüne un serpinİyice karıştırın Çiğ kremayı tamamen boşaltın ve sos koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ederek kaynatın Sonra altını kısın ve biraz daha pişirip sıcak sıcak servis yapın Tadına baktıktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz
500600 gr Mantar
75 gr Tereyağı
23 Tatlı kaşığı Konyak
1 Tatlı Kaşığı Un
14 Litre Taze Çiğ Krema
1 Demet Maydanoz
12 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Mantarların hemen dibinden saplarını kesin, topaklı köklerini çıkarıp soyun Nemli bir bezle baş kısımlarını temizleyin
Tereyağını genişce bir tavada eritin Tam sararmadan mantarları ekleyin Baş kısımlarını bütün bütün, saplarını da ikiüç parçaya ayırmış olarak atmalısınız yağa Harlı ateşte iki dakika pişirin Bu arada tahta kaşıkla karıştırın ve mantarlar yağı çekince konyak döküp alevleyin Alevin sönmesine yakın tuz ve biber atın
İnce kıyılmış maydanozu ekleyin, tiritini koyulaştırmak için harlı ateşte pişirmeye bırakın Üstüne un serpinİyice karıştırın Çiğ kremayı tamamen boşaltın ve sos koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ederek kaynatın Sonra altını kısın ve biraz daha pişirip sıcak sıcak servis yapın Tadına baktıktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz