Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Benzin ve motorine Özel Tüketim Vergisi zammı

Benzin ve motorine Özel Tüketim Vergisi zammı

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Benzin%2Dve%2Dmotorine%2Ddev%2Dzam%2DBenzin%2D5%2DTL%2Dyi%2Dgecti%2D186822%2Ejpg

Akaryakıt ve motorinde ÖTV’ye 15’er kuruş artırım geldi. Bir litre akaryakıtın ÖTV meblağı 2,3765 liradan 2,5265 liraya; bir litre motorinin ÖTV'si ise 1,9059 liradan 2,0559 liraya çıktı. Akaryakıt ve motorinde özel tüketim vergisi (ÖTV) meblağları, 2178 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile belirlendi.

Buna nazaran akaryakıt ve motorinde ÖTV fiyatlarına %6,31 oranında artırım geldi.

ÖTV üzerinden alınan KDV’den dolayı artırım yaklaşık 18 kuruş olarak pompaya yansıyacak.

An itibariyle İstanbul’da akaryakıtın litre fiyatı 6.63 TL, motorinin litre fiyatı ise 6.27 TL.

GEÇEN AY DA VERGİ ARTIRIMI YAPILMIŞTI

29 Ocak 2020 tarihinde de motorinin litresinden alınan ÖTV fiyatına 11 kuruş artırım yapılmıştı. Artırım ÖTV üzerinden alınan KDV ile birlikte pompaya 13 kuruş olarak yansımıştı.

Similar threads

Motorin ve benzin türlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) litre başına 15 kuruş artırıldı. Bu artış pompa fiyatlarına 18 kuruş olarak yansıtıldı. Buna göre, Ankara'da ortalama 6,12 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,30 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,05 liradan 6,23...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Motorine iki günde toplam 34 kuruş indirim gelmişti. Motorine gelen artırımın pompaya yansıması bekleniyor. Resmi Gazete’de bu sabah yayınlanan ‘Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Meblağlarının Yine Belirlenmesi Hakkında Karar’a nazaran motorinin litresinden alınacak ÖTV meblağı 11...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Koronavirüs salgınının tesiriyle motorin ve akaryakıta gelen 55-60 kuruşluk indirim artırımlardan bunalan vatandaşı sevindirirken, Maliye için hiç hesapta olmayan vergi kaybına neden oldu. Fiyatlar bu seviyede devam ettiği sürece Maliye her gün akaryakıt ve motorinde litre başına 9'ar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Benzinin litre fiyatına 35 kuruş, motorinin litre fiyatına 12 kuruş zam yapıldı. Fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Motorinin litre fiyatına 34 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 36 kuruş zam geldi, söz konusu artış pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren motorinde 12...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Motorinde pompa fiyatlarına ortalama 21 kuruş, akaryakıtta ise 23 kuruş olarak yansıdı. Motorinde litre başına indirimden kalan 2 kuruşluk kısım ise devreye alınan Eşel Taşınabilir sistemi kaynaklı ÖTV gelirinin yerine konulması için kullanıldı. Güç Petrol Gaz İkmal İstasyonları Patron...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,497Konular
982,543Mesajlar
30,279Kullanıcılar
Muhammed16Son üye
Üst Alt