Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beraatımı İstiyorum Ya Resulallah

0
103

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Beraat Nidasi Goklerde,
Dini Yazılar, Dini Bilgiler,
Dini Hikayeler, Dini Hadisler,

Eski zamanların birinde saf mı saf temiz mi temiz her şeye ve herkese kanan bir adam yaşarmış Tum muradı insanlara hizmet edip Rabbinin rızasını kazanmakmış Fakat bazı kendini bilmez insanlar onun bu saflığından yararlanıp ona kotu şakalar yaparlar uzerlermiş
Beratımı istiyorum !
Gel zaman git zaman bu saf adamın koyunden bir sanalkahvecom insan umre ziyareti yapmaya karar verirler Giderlerken bu adamcağızı da yanlarında goturmeye karar verirler Yolda biraz takılırız zaman geciririzdiye

Nihayet uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra yuce Allah'ın evi Beytullah tum heybetiyle gorunmuş Muslumanlar ve bizim iyilik timsali saf adamımız heyecan ve sevincle ona koşmuş ve umre vazifelerini yerine getirmişler Yaklaşık on gun burada ibadetle meşgul olan kafile artık toparlanıyormuş

Şimdi ResUlullah'a varma zamanı gelmişti Nur şehir Medine'ye gitmek icin yola koyulmuşlardı Mekke'den bir mil mesafe ayrılmışlardı ki iclerinden biri cantasından birtakım kağıtlar cıkarmış acele ile arkadaşlarına dağıtmaya başlamış

Bu nedir?diyenlere:

Susun sessiz olun Bizim saf adam duymasın ona muthiş bir oyun hazırladımdemiş

Kafilede olan herkese dağıtmış O kağıtlardan sadece saf adama vermemiş Arkadaşları dayanamamış Cabuk anlat oyunun nedir?demişler Adam:

Bakın birazdan saf adam gelecek Bizlere ellerimizdeki kağıtların ne olduğunu soracak

Eee biz ne diyeceğiz?diye atılmış arkadaşları

Diyeceğiz ki bu kağıtlar bize cennetten gelmiştir Umre ziyaretimizi kabul eden Allah bizlere beraatlarımızı gonderdidiyeceğiz Arkadaşlarından bazıları:

Fakat bu cok ağır bir şakadedilerse de bu işi yapmaya karar verdiler

Biraz sonra saf adam yanlarına gelmişti Birde ne gorsun herkesin elinde birtakım kağıtlar onu opup kokluyorlar Dayanamadı:
Ey benim arkadaşlarım! Nedir o elinizdeki opup kokladığınız kağıtlar?diye sordu

Hepsi birbirlerine kaş goz edip guluşmuşlerdi Bu oyunu hazırlayan zat ona:

Aaa senin bu kağıtlardan haberin yok mu?

Hayır yok

Ama nasıl olur bak hepimize gonderildi bundan

Fakat anlamıyorum nedir onlar? Kim gonderdi?

Kim olacak umremizi ve ibadetlerimizi beğenip kabul eden Allah gonderdi

Saf adam adeta beyninden vurulmuştu Son baharda yaprakları dokulup en ufak bir ruzgarda titreyen bir gul ağacı yaprağı gibiydi Dudakları: Rabbim! Rabbim! diye kıpırdıyordu
Aniden yonunu Mekke'ye cevirdi Kabe karşısındaydı; birden olanca kuvvetiyle koşmaya başladı Arkadaşlarının Dur gitme! Şaka yaptıksozlerini duymuyordu bile Onun gonlu yanmıştı hem de nasıl bir yangın… Belki Nil nehri oraya aksa sonduremeyecekti Duşuyor kalkıyor ağlıyordu Sonunda kavuşmuştu Beytullah'a Ona oyle bir sarıldı ki gozyaşlarını Kabe'nin ortusu icine cekiyordu Kalbini alemlerin Rabbi olan Allah'a bağlamış haykırıyordu:
Ey yuceler yucesi Allah'ım! Ey benim Rabbim! Niye benim beraatımı vermedin ne kusur ettim? Allah'ım! Arkadaşlarım oyle mutlu ve sevincli ben boyle boynu bukuk yetim kaldım Rabbim! Sana yalvarıyorum! Benim de beratımı ver Ne olur Allah'ım beratımı ver! Ben beratımı istiyorum!

O boyle yalvarırken kafasına bir şeyin değip yere duştuğunu hissetti Bir de ne gorsun arkadaşlarının ellerindeki kağıtlardan cok daha guzel bir kağıt Hemen aldı sevincten ne yapacağını şaşırmıştı Hemen kalktı kafilesine doğru koşmaya başladı

Bir yandan da bağırıyordu:

Aldım! Aldım! Ben de beratımı aldım!…

Arkadaşlarının hepsi şaşırmıştı Adam yanlarına gelince hemen elindeki kağıdı aldılar O da neydi? Bu kağıt nasıl da guzel kokuyordu! Hayatlarında hic bu kadar guzel bir koku koklamamışlardı Ustelik cok garip harika desenli bir kağıttı Şimdi hepsi telaşlanmışlardı işin icinde bir iş vardı Hic vakit kaybetmeden hemen Mekke'ye donduler ve o devrin buyuk alimi bir buyuk zata gittiler Kağıdı ona verdiler O alim zat kağıdı eline alır almaz ayağa kalktı

Subhanallah! Bu cennet kokusudurdedi Kağıdı acınca hayret ve dehşeti arttı:

Bu dedi Bu bir berattır Falan adama yazılmıştır Hem de nur murekkeple yazılmıştır

Hepsi donmuşlardı Kimileri hungur hungur ağlıyordu Alim o saf adamı kucaklamış sakallarından yuzunden ellerinden opuyordu
Ne olur bana dua et!diye rica ediyordu
Allah bu saf kuluna rahmet etmiş ona nazar edip mukafatlandırmış ve arkadaşlarına da bir ders vermişti

Siz de cehennemden kurtuluş beratınızıbelgenizi istiyor musunuz?
Siz de dunya ve ahiret saadeti istiyor musunuz?

Elbette istiyorsunuz Peki ne yapalım bu beratı almak icin?

1Beraat kandilinde televizyonda mevlidi şerif dinlemek: Elbette guzel olur ama kurtuluş beratı icin yetmez

2 Dunya mahkemesinde berat etmek icin suc işlemediğinizi ispat etmeniz gerekir Mahşer mahkemesinde ise suc ilemediğinizi ispat edemezsiniz Cunku peygamberler haric herkesin gunahı vardır O mahkemede berat almak icin Allah’ın rahmetinin sizin uzerinize olmasını sağlamalısınız O da gidilen yanlış yoldan donmek yani tevbe kapısını calmak ve Peygamber Efendimiz(sav)’in izini surmekle olur

Hikayemizde olduğu gibi bir kağıt gelmesini beklemeyelim elbette
Her gunahımıza karşılık iki guzel şey yapmaya calışalım Muslumanca yaşadığımız takdirde hem bu dunyada mutlu olacağız hem de inşallah ilahi mahkemenin melek mubaşirleri bizim icin “ Beraat! diye nida ederler​