nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Berat Kandilinde 100 rekatlık namaz kılmanın sevabı büyüktür Bu gecede 100 rekat namaz kılan kişi o yıl ölürse şehitlik mertebesine nail olur deniyor
Ilk Önce namazın nasıl kılındığını tanımlama etmeye başlamadan Patent Kandili namazına nasıl hedef edilir onu açıklayalım
Berat Kandili Namazına nasıl niyet edilir?
Ya rabbi , gaye ettim rızâyı şerifin için namaza Beni afvı ilâhîne , feyzi ilâhîne mazhar eyle Sıkıntıi kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle
Patent Kandili Namazı nasıl kılınır?
2 rekatta bir selam vererek kılınır
Her rekatta Fatiha Suresi ’nden daha sonra 10 tane İhlas Suresi okunur
Ilk rekatlarda Fatiha ’dan önce Sübhaneke okunur
Fatiha ’da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake ’de Besmele çekilmez
Namazın tamamını peşpeşe kılmak gerekmez Ara verilebilir, abdest tazelenip baştan devam edilebilir
Bu namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi günün ikindi namazı vaktine dek yetiştirebilir *
Ilk Önce namazın nasıl kılındığını tanımlama etmeye başlamadan Patent Kandili namazına nasıl hedef edilir onu açıklayalım
Berat Kandili Namazına nasıl niyet edilir?
Ya rabbi , gaye ettim rızâyı şerifin için namaza Beni afvı ilâhîne , feyzi ilâhîne mazhar eyle Sıkıntıi kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle
Patent Kandili Namazı nasıl kılınır?
2 rekatta bir selam vererek kılınır
Her rekatta Fatiha Suresi ’nden daha sonra 10 tane İhlas Suresi okunur
Ilk rekatlarda Fatiha ’dan önce Sübhaneke okunur
Fatiha ’da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake ’de Besmele çekilmez
Namazın tamamını peşpeşe kılmak gerekmez Ara verilebilir, abdest tazelenip baştan devam edilebilir
Bu namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi günün ikindi namazı vaktine dek yetiştirebilir *