Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Berat Kandilinde nasıl dua edilir?

Berat Kandilinde nasıl dua edilir?
0
242

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Patent Kandili Şaban ayının on beşinci gecesidir Kadir Gecesinden önceki son dini gecedir Aslı Berâet'tir Beraat sözlükte; bir zorluktan kurtarmak ve beri edinmek demektir

Berat Kandili, bizlere her türlü musibet, çirkinlik, adaletsizlik ve adaletsizlikten beri olmayı, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak hakiki özgürlük olan beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir

Peygamber Efendimiz bu gecede şu şekilde dua ederdi;

“Allah ’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yeniden sana ilticâ ediyorum Senin şanın yücedir Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya eşit bulmuyorum Sana değer bir surette hamd etmekten acizim

Bu gecede sizlerde şu şekilde dua edebilirsiniz:

Bismillâhirrahmanirrahim Eûzu biafvike min ikâbike ve eûzu biridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâuhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike

Anlamı :

Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin*

Similar threads

Berat Kandili Şaban ayının on beşinci gecesidir Kadir Gecesinden önceki son dini gecedir Aslı Berâet'tir Temize Çıkma sözlükte; bir zorluktan kurtarmak ve beri olmak demektir Patent Kandili, bizlere her türlü kötülük, çirkinlik, adaletsizlik ve adaletsizlikten beri olmayı, arzularımızın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
227
Nihat Hatipoğlu Patent'a Çağrı Duası Patent Gecesi Duası Nihat Hatipoğlu Beraat Kandili Duası Peygamber efendimizin Patent gecesi yaptığı dua Bu dua bizzat Cebrail (AS) göre peygamberimize (SAS) öğretilmiştir Patent Kandili Duası Arapça Bismillâhirrahmanirrahim Eûzu biafvike min...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Beraat kandili Duası Beraat kandilinde yapılacak Dua Berat Gecesi Duası “Bismillâhirrahmanirrahim Eûzu biafvike min ikâbike ve eûzu biridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâuhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike Anlamı: “Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Berat Kandili Şaban ayının on beşinci gecesidir Kadir Gecesinden onceki son dini gecedir Aslı Beraet'tir Beraat sozlukte; bir zorluktan kurtarmak ve beri olmak demektir Berat Kandili, bizlere her turlu kotuluk, cirkinlik, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, arzularımızın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Peygamber Efendimiz sav'in Berat gecesinde okduğu duayı öğrenmek ve okumak istermisinizPeygamber Efendimizin Berat gecesi yaptığı dua Bu dua bilhassa Cebrail (AS) tarafınca peygamberimize (SAS) öğretilmiştir Berat Kandilinde Peygamber Efendimizin duası şöyledir; Patent Kandili Duası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
282
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,291Kullanıcılar
rovulationSon üye
Üst Alt